Autófényezés! Mit javasoltok, mit tegyek?
1. ha telibe fényezteted a kocsit, a hibákat akkor is ki kell javítani, ez "x" Ft-ba kerül
2. ha csak a szükséges elemeket fényezteted, ugyanúgy javítani is kell, akkor "x-a nem fényezett elemek" Ft-ba kerül
3. ha az 1 és 2 pont közötti különbség kicsi, akkor érdemesebb az egészet újrafényezni
3. a matt fekete sem olcsóbb mint más szín, a metál drágább
Ha megengedheted magadnak, válaszd mindenképpen a telifényt! A javító fényezésnek megvan az a hátránya, hogy bármilyen gondosan kikeveri is a festő az eredeti színt, a régi festék és az új festék biztos, hogy nem fog azonos mértékben fakulni, így aztán pár év múlva már elüt, kiabál majd, hogy hol volt belejavítva a fényezésbe, és az szerintem egy kész szegénységi bizonyítvány.
De a mattfeketéről lebeszélnélek. A matt festékeknek kisebb a vízlepergető hatásuk, könnyebben fogást talál rajtuk a rozsda.
Az utolsó válaszolónak egy kis pontosítás:
A rozsda nem függ a festék színétől, csak attól, mennyire és milyen módon van kezelve a kaszni festés előtt.
A vízlepergető hatásnak sem a színhez van köze, hanem a lakkhoz.
Ja, hogy mattfekete fényesre lakkozva? Az jó is lehet. :)
A matt attól matt, hogy pórusos, és az kapilláris elven a lemezhez vezeti a vizet. Meg a kosz is azért ragad bele jobban. Nem autóra való. Én még a frizsideremet is újrafényeztem fényessel, amikor lemattult, mert minden ujjnyom ott maradt rajta meg az alja megindult, szörnyű volt. Amióta fényes, nincs vele gond, egy törlés a jaros szivaccsal, és patyolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!