Az alábbi szempontok alapján milyen autót javasoltok?
Német autót vegyél!!! Opel Corsa, Astra. VW, Polo, Golf. Ford Fiesta, Focus.
Ha műszaki analfabéta vagy az olasz és francia kocsik feljtősök.
Köszönöm szépen!
Kedves utolsó, leírnád, hogy évente össz mennyit költesz rá benzinnel? Totál amatőr vagyok.
A ti elvárásaitoknak rengeteg tipus megfelel. Nézzük sorban a kritériumokat:
- kaszni: én is kisgyermekes apuka vagyok, kombit vettem, hasznos, a babkocsi, hordozó és egyéb cuccok miatt, sőt van hogy még az sem elég. Persze ha nincs sok cucc, akkor elég a sima ferdehátú is. Kis autót nem ajánlok, az én nagy kombim is mindig egyre kisebbnek bizonyul.
- motor: ha sokat mentek autópályán, akkor nagyobb motorú autó kell, ha városban mentek sokat, akkor kisebb. El gondolkozhattok gázos autón is, 20%-kal kisebb az üzemanyag költség, csak a csomagtartó lesz kisebb a tartály miatt.
- felszereltség: érdemesebb jól felszereltet választani, mert nem drágább mint a fapadosak és kényelmessé tezsi a használatot egy klíma, elketromos ablakok, tükrök, stb.
Az üzemeltetési költségek nagyban függnek az autó állapotától, így ezt nehéz előre kalkulálni.
Egy általános kalkuláció, normál esetben, évi 15e km-hez, éves szinten:
- üzemanyag: 400-500e Ft
- kötelező szervíz: 15-20e Ft
- egyéb javítások, kopó alkatrészek: 10-50e Ft, ezt nem lehet előre számolni
- gumik: 50-70e Ft, de néhány évente kell rá költeni
- biztosítás, adó: 30-50e Ft
- spórolás: ha nem szervízbe, hanem magánszemélyhez hordjátok, akár 50%-ot is megspórolhattok a munkadíjon
Amiket ajánlani tudok: Opela Astra G, vagy bármelyik japán. Ezek megbízhatók, takarékosak és nem szervízigényesek.
Amiket kevésbé ajánlok: francia, spanyol, olasz autók, szervízigényesebbek az átlagnál.
Amiket nem ajánlok: Audi, Bmw, Mercedes, vannak az igényeiteknek megfelelő tipusok ezeknek is, de sokkal drágább a fenntartásuk mint másnak.
Remélem segítettem vmennyit.
Amilyen utak vannak magyarba Ladaniva..
Amúgy kis fogyasztású autó például a golf amit írtál.
Esetleg még a honda civic jöhet szóba. Opel Astrából csak a primitív dízel a jó. Szomszédomnak benzines elektronikus vezérlésű van de állandóan a szerelőhöz hordja. És még sokat is fogyaszt. A skoda favoritok igénytelen kis autók még de hát az meg hogy néz ki na?! :)
Régiből meg csak végtelen primitívet szabad venni.
Amúgy én is a kombira voksolok.
Néha még nekem is kevés és feldobom rá a tetőcsomit. Pedig Marha nagy tepsivel járok. Amúgy azt ne hidd hogy kis autó kevesebbet fogyaszt mert ez egy marha nagy tévhit.
Fenntartani is minimálisan drágább egy nagyobb autót.
Parkolni se nagyobb probléma mert vagy van üres hely vagy nincs. És ha horog is van rajta az meg már rendesen áldás mert egy kisteherautónyi cuccot el lehet vinni vele. További előnyei az hogy biztonságosabb meg nem mernek leszorítani az útról jobban féltik a tyúksz..os életüket. És még hamarabb is észrevesznek. Ellenben a kisautóval.
Szóval kisautót megvenni relatíve nem kifizetődő maximum csak a fővárosi lakóknak. Viszont ott meg van bkv ami ahhoz képest olcsóbb mint egy kocsit fenntartani.
Amúgy a kötelezőbiztosítás a legdrágább a fenntartások közül. Jogsi életkor stb függő. olyan 15-20e évente. + súlyadó egy 10 es. műszaki meg 20e 100 körül egy autó elvisz évente úgy ráköltésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!