Te vagy a szülő, vennél a fiadnak 150-200 lóerős autót?
Nincs konkrétan igen vagy nem. Sok mindentől függ, több szempont van, de leginkább a gyerektől függ.
Bizonyos szempontból nem vennék, mert dolgozzon meg azért amit akar, nem én fogom neki kifizetni, mert azt nem fogja úgy megbecsülni, mintha ő küzdene meg érte, és nem is tanulja meg, hogy valamit valamiért tenni is kell, ingyen nem adnak semmit.
Biztonság szempontból nincs probléma, mert nem a lóerő öl, hanem az eszetlen vezetés... egy 50 lóerős kisautóval is lehet menni 120-al, és meg lehet halni ha feltekeredsz a fára, vagy a szembejövőbe csapódsz, szóval ilyen szempontból lényegtelen mennyire erős az autó. A kérdés az, hogy mennyire van eszénél a gyerek... egy 400 lóerős autóval is lehet úgy poroszkálni, hogy levillogjon az ezres swift, de lehet állatkodni is, aminek nem biztos, hogy jó vége lesz. Az erős autókban mindig van kipörgésgátló, meg egyéb menetstabilizáló elektronikák amik nem engedik elveszíteni az irányítást. Más kérdés, hogy ezeket ki lehet kapcsolni, és akkor szokott baj történni. Ha ismered a fiad, és tudod, hogy nem "játszana" így az autóval, akkor ebből a szempontból szerintem nem vészes az autóvétel.
De én személy szerint nem vennék neki, az előbbi okból kifolyólag, dolgozzon meg érte...
Vennék autót, de nem 150 lovasat, hanem valami átlagos teljesítményűt. Lehet, hogy már bizonyított (ez egy divatos kifejezés lehet, mert már más kérdésben is olvastam), de minden helyzet más, a rutint, a tapasztalatot nem lehet ügyességgel kiváltani. Nem a levegőbe beszélek, mozgok versenyzői körökben, sok történetet mesélnek. A legjobb egy időre lekorlátozni a fiatalt egy olyan autóval, aminek nem különösen nagy a kanyarsebessége (ettől még lehet stabil az autó, csak hamarabb fogja érezni, hogy most akkor ez egy kicsit sok, amennyivel megyek) és a gyorsulása, ezzel nem ösztönzi az autó arra, hogy veszélyes helyzetekbe hajszolja magát.
Ezt nem okoskodásnak szánom, csak én így tennék, mert fontos lenne nekem a gyerekem élete, épsége. De persze mindenki azt vesz a gyerekének amit akar és annyira bízik meg benne, amennyire gondolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!