Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kint tartod a kocsit az udvaron?

Kint tartod a kocsit az udvaron?

Figyelt kérdés

Azt tapasztaltam mostanába hogy vizes este a kocsim.

Nem tudom hogy ez másnál is így van e de engem aggaszt.

Mitől csapódik ki a pára a kocsira mikor napok óta be se indítottam?

Amúgy az udvarra állok be vele ahol is fűbeton van és zúzott kavics.

De azon gondolkodom hogyha kibetonoznám a bejáróm akkor is ugyanez lenne a helyzet hogy így lepárásodna?

Nem tudok rájönni hogy az idő miatt van e ez vagy simán rossz helyen lakom.

Garázs lenne az igazi tudom de egyenlőre nincs pénz rá.

2013. okt. 27. 13:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Természetes jelenség. Nekem reggel szokott vizes lenni. Kicsapódik rá a pára. Az autó lassabban melegszik át, mint a környező levegő, ennyi. Hidegebb időben bosszantó, mert reggel már vakargatni kell az ablakokról, ráfagy.
2013. okt. 27. 13:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Én azt figyeltem meg, hogy ahogy lemegy a nap, szinte már azonnal kicsapódik a fém felületeken a pára. Természetes jelenség, mindenhol így van.

Viszont ha nem is garázsban tartod, de csinálsz fölé egy tetőt, akkor érdekes módon nem párásodik. Kipróbáltam már, hogy a kocsi elejével tető alá álltam, a hátulja kilógott. Este 7-8 óra felé kimentem megnézni. Ami kilógott és éles választóvonaltól párás lett, ami tető alatt volt, az nem.

Reggelre a kocsi hátuljáról csurgott le a kicsapódott víz, míg elöl semmi nedvesség.

2013. okt. 27. 15:15
 3/4 anonim ***** válasza:
Alulról is párolog a nedvesség. Ha zárt betonon áll az autó, akkor védve van. Ahogy az előző írta, egy tető sem ártana fölé, 4 vastag cölöp, rá egy keret és erre egy jól szigetelt hullámlemez. Alulra meg ha nem is beton, de valami nagy műanyag lap, vagy fólia, ami vízzáró. Érdemes ezeket megcsinálni, mert akkor sokkal lassabban korrodál, évekkel később jelenik meg majd rajta a rozsda.
2013. okt. 27. 15:40
 4/4 anonim ***** válasza:
Mivel egy köcsög panel lakótelepen lakom, így kint tartom a használtan vett szaromat, igen. És párásodik is dögivel természetesen, ugyanúgy, mint a többi panelproli autója a parkolóban.
2013. okt. 27. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!