Miért automata váltósok a mai kamionok?
Most komolyan ilyen elkényelmesedett világban élünk? Régen még ágy sem volt a kamionban (pl a Túl a csúcson filmben), nem hogy ilyesmi hogy tempomat meg ezek...én szeretnék egyszer kamionozni, de ha akkor már csak automata váltós fosok lesznek meg tempomatosak akkor inkább keresek valami más munkát... olyan rohadt unalmas lenne akkor tényleg, hogy az elképzelhetetlen. :/
Jah és azt tegyük hozzá, hogy az automata váltósok lomhábbak is, és nem spórolnak annyit az üzemanyagon
Valóban, ezeket manuálisan is tudod kapcsolgatni, de teheted automata üzemmódba is. Többféle konstrukció, megoldás van. Van jobb is, rosszabb is köztük. A Merci félautomatát rühelltem, csak kopog mint a harkály, állandóan félrevált, a Dafnál csak bőgött a motor, mint a röpsúlyos robogónál, nagy gázra meg jól megugrott, könnyen neki lehetett csapni a pótot a rampának. A Volvó megoldása elfogadható.
Havas úton, télen, szerintem jobb a hagyományos váltó, de például dugóban araszolva örülök, hogy kitalálták az automatát, és nem szakad le a lábam a kuplungolástól. Lehet, hogy egy kezdőnek még izgalmas gépészkedni a 12 - 16 fokozattal, de pár év után már nem ez motiválja az embert.
Ha régen ágy sem volt a kamionban, hol aludtak? Valamire való kamionban mindig is volt ágy. Jó, halottam, akit elküldtek nappali fülkés IFÁ - val Moszkvába, de az régmúltban volt, meg az IFA - t ne is nevezzük kamionnak.
Egyébiránt a kamionozásban majdhogynem a vezetés a legkevesebb. Időkről, meg legfőképp a fogyasztásról szól az egész. Ha izgalomra vágysz, megkapod itt azt, csak nem úgy, ahogy képzeled.
# 23
200 km után lehet, hogy azt hiszed élveznéd, de 200,000 km után már kutyának nem hiányzik, 2,000,000 km után meg már látni sem akarnád a váltókart...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!