Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót vegyek? RENAULT...

Milyen autót vegyek? RENAULT TWINGO, DAEWOO MATIZ és SUZUKI SWIFT jöhet szóba. Többi lent!

Figyelt kérdés

Női tulajdonosnak lesz, munkába járáshoz a kb. 10 km-re lévő munkahelyre, meglehetősen rossz úton. A lényeg, hogy bírja a minden napos használatot és KEVESET fogyasszon! Mivel van egy nagyobb családi autó is, az nem számít hogy 3 ajtós vagy öt, stb.

SÜRGŐS a vásárlás, ezért kérlek ne ajánljatok más típust, mert ebből a 3-ból tudok jelenleg választani. Árban a Twingo és a Matiz megegyezik, a Suzuki kicsit olcsóbb.

A Twingo 18 éves több, mint egy év műszakival, a Matiz 15 éves decemberig van műszakija, a Suzuki 14 éves + lejárt műszaki.

Köszönöm a válaszokat előre is!

2013. okt. 16. 06:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Melyik milyen állapotban van? Mert télire nem szabad leselejtezett roncstelep szökevényt venni!

Futómű- szilentek, lengéscsillapítók, gumibakok stb, ezek milyen állapotban vannak?!

Kaszni- milyen sérülések, horpadások vannak, esetleg a helyén rozsdásodik-e? A tömítések jól zárnak-e, mert ha befolyik a víz az utastérbe, az sem jelent túl sok jót!

Motor- cserélték-e az alábbi dolgokat?! Olaj, olaj,-üzemanyag,- illetve légszűrő, vezérlés. A hűtővíz tartályban nincs-e mokka színű folyadék, mert akkor hengerfejes lehet, összefolyt már a víz és az olaj.

Aztán érdemes menni velük! Milyen a kuplung? Kisebb szakasz megtétele után fékezés nélkül, felmelegedtek-e a fékdobok, mert ha ingen azt is cserélni kell! Kis idő után nem megy-e fel a vízhőfok?

Tehát én ilyen szempontok alapján listáznám a kocsikat. Két oszlop, előnyök, illetve hátrányok címszóval!

2013. okt. 16. 06:53
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább a Swiftet ajánlom, a rossz utat az bírja a legjobban és ezres motorral ez a leggazdaságosabb.

A Matiznak nagyon gyenge a futóműve, fogyasztása is sok a köbcentihez képest.

A Twingo meg kicsit szervízigényesebb, és a 3 közül ez fogyaszt a legtöbbet.

És ha megvan a kiválasztott, fontos az állapot, és a futott km, a kor nem számít.

2013. okt. 16. 07:01
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezek közül egyértelmű a Suzuki. A Matiz ahhoz képest hogy nevetséges kis motorja van rengeteget zabál!8 litert simán bever, én se hittem volna amíg nem tapasztaltam. A Renault praktikus,de romlékony és szintén lehet etetni ,futóműve gyenge,hamar kiszopósodnak a szilentek gömbfejek, a Swift keveset eszik, igénytelen és gombokért van hozzá minden.
2013. okt. 16. 07:08
 4/15 anonim válasza:
Nekem két hónapja Matizom van,kb 15-20 km-t megyek vele naponta,nagyon jó kis autó,és ennyi távnál azért a fogyasztása nem vészes.Twingo volt a másik lehetőség,de nem igazán jól kezelhető,szinte nincs is műszerfala :S Persze,lehet ez mást nem zavar...nekem nem tetszett.Így lett a matiz..
2013. okt. 16. 07:16
 5/15 anonim ***** válasza:
43%
Volt szerencsé(tlensége)m mind a 3-hoz. Ezek közül egyértelműen a twingo a legminőségibb és a legnagyobb, abban már 2 ember elfér normálisan. De sokat ne várj tőlük, ezek a mai kor trabantjai.
2013. okt. 16. 07:27
 6/15 anonim ***** válasza:
Rossz útra nézz esetleg Suzuki Ignist, nem sokkal drágább, mint a Swift és jobban bírja.
2013. okt. 16. 07:29
 7/15 anonim ***** válasza:

Bár igaz, hogy autót állapot alapján irdomos venni, de a 3 márka közül én is a Swift mellett tenném le a voksom.

A francia autóknak a rossz utak a legnagyobb ellenségei. Ha nem volt rendesen karbantartva sokat viheted majd szervizbe, ráadásul az alkatrész árak majdnem aranyáron vannak hozzá.

A matíz nagyon kicsi. Ha netán a másik autó véletlenül bekrepál, ezzel elég kényelmetlenül tudna csak utazni a család.

Egyébként mennyi lenne rá a keret? Lehet hogy sürgős lenne az a kocsi, de jobb lenne nem elkapkodni azt a vásárlást! Ha jobban körülnéztek 300ezer környékén már elég jó állapotú swifteket lehet kapni.

2013. okt. 16. 10:08
 8/15 anonim válasza:

...a Matizt mindenképpen kilőném.

Egyébként szerintem a kettő közül mindegy.

Állapot függvénye.

Ha hosszútávra veszed akkor a műszaki sem lehet szempont, csak idő kérdése és ez is állapottól függ.

Amennyire én látom a környezetemben, a Suzukival nem szokott gond lenni.

2013. okt. 16. 12:15
 9/15 anonim ***** válasza:
Suzuki. mindenképpen. Papámnak is az van. erdőket járja vele hajtja ami a csövön kivér de bírja. eddig csak 1 leszakadt kupufócsere volt illetve olaj+olajszűrő. Nagyon strapabíró kis gép!
2013. okt. 16. 12:23
 10/15 dos86 válasza:
Tico-t vegyél 200k-ért oszt kész az nem eszik 6-nál többet.
2013. okt. 16. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!