Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy van most jelentleg? A...

Hogy van most jelentleg? A biciklisek behajthatnak bármilyen egyirányú utcába/útra? Szóval ahol tilos van az autóknak, buszoknak, mindennek, biciklisek oda nyugodtan bemehetnek?

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=3eEYT6ZMqck

Itt most jogos, vagy nem a biciklis felháborodása 0:33-nál?

Egyébként én csak az olyantól vagyok ki idegileg, mikor egyirányú utcában ESTE teljesen kivilágítás nélkül jön velem SZEMBE a biciklis. Ilyen barmot ha elütök, engem büntetnek meg? Mert arra gondoltam h egyet most már felba szok a motorháztetőmre, szarok rá h behorpad, de ebből most már rohadtul elegem van, amit csinálnak néhányan. Átmennek a piroson, összevissza mennek, kivilágítás sehol nincsen....

2013. okt. 11. 23:03
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

" Előzőmhöz: ugyanez gyalogátkelőben: jön 15-el, ha gyalog jönne nem is találkoznánk, de ő gyors és láthatólag elsőbbsége tudatában nem is akar megállni. Pedig ott és így szerintem nincs is neki. De ha elütöm én leszek bajban....."

Nem leszel bajban, biciklis csak tolhatja a járdán a biciklit!

2013. okt. 12. 20:35
 12/13 anonim ***** válasza:
Dehogy nem lesz bajban. Attól, hogy a biciklis szabálytalan volt még elütötte és ezért felelősségre is vonják.
2013. okt. 12. 20:44
 13/13 asoltesz válasza:

A biciklis felháborodása annyira nem jogos a 0:33-nál mert az egy nagyon szűk egyirányú utca, azaz oda biztos nem volt megengedve, hogy szemből behajtson. Persze a taxisok lehetnének udvariasabbak, akár le is húzódhatnának, de ilyen helyen épeszű bringás szerintem nem megy.

Az egyik válaszadó téved abban, hogy egyáltalán nem szabad járdán közlekedni. Ha az úton a kerékpáros közlekedés nem lehetséges (az adott irányba), akkor lehet a járdán közlekedni, de maximum 10 km/ó-val.

Ha elgázolsz egy kerékpárost pusztán azért mert egyirányú utcában szemben jött veled, és valami nagyobb baja lesz, akkor téged lesittelnek, úgyhogy ezt annyira nem ajánlom. Ugyanez vonatkozik általában minden más szabálytalan közlekedőre (pl.: gyalogos), akivel kapcsolatban a baleset a te helyes viselkedésed esetén elkerülhető lett volna.

Általában türelmet javasolok a kerékpárosok kapcsán minden autósnak, mert lehet, hogy épp a te vagy valamely családtagod életét menti meg majd pusztán azzal, hogy ő nem lesz majd előtted a műtéti várósorban, amikor majd az egész életen át végzett autóban üldögélés és cigizés után futószalagra kerülsz. A mai magyar egészségügyi rendszer mellett minden bringás ajándéknak számít a többiek számára.

A sok kerékpáros szabálytalankodás elsősorban annak köszönhető, hogy Budapest és általában egész Magyarország kerékpáros infrastruktúrája katasztrófális állapotban van. Van pl.: rengeteg olyan kerékpárút, aminek a felülete olyan állapotban van, hogy secperc tönkrecseszi a kerékpárt és ronggyá rázza a segged. Persze az autósok idegesek, hogy ilyenkor az úttesten megy a bringás, pedig nem jókedvében teszi, neki is jobb lenne egy szép védetten futó bringaúton menni.

2015. okt. 30. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!