Hogy van most jelentleg? A biciklisek behajthatnak bármilyen egyirányú utcába/útra? Szóval ahol tilos van az autóknak, buszoknak, mindennek, biciklisek oda nyugodtan bemehetnek?
http://www.youtube.com/watch?v=3eEYT6ZMqck
Itt most jogos, vagy nem a biciklis felháborodása 0:33-nál?
Egyébként én csak az olyantól vagyok ki idegileg, mikor egyirányú utcában ESTE teljesen kivilágítás nélkül jön velem SZEMBE a biciklis. Ilyen barmot ha elütök, engem büntetnek meg? Mert arra gondoltam h egyet most már felba szok a motorháztetőmre, szarok rá h behorpad, de ebből most már rohadtul elegem van, amit csinálnak néhányan. Átmennek a piroson, összevissza mennek, kivilágítás sehol nincsen....
Nem szabad behajtaniuk akármilyen egyirányú utcába, csak szeretik azt hinni, hogy nekik mindent szabad, mert úgyse lesz következménye!
Viszont a Petőfi Sándor utcában szabad nekik (sajnos) menetiránnyal szemben kerékpározniuk:
Egyirányú utcába csak akkor hajthatnak be kerékpárosok a menetiránnyal szemben, ha ezt számukra külön tábla megengedi. Ekkor azonban még külön kerékpáros sávot sem kell felfesteni nekik - régebben erre szükség volt.
Csak az itthoni speciális szabályértelmezési gyakorlatban ebből az lett, hogy "há' a biciglivel bemehetek szembül is a' eggyirányú uccába', mer' mondták a tévébe', hogy mosmán lehet!"
Ehhez kapcsolódik a kérdésem: nekem nem kell figyelni annál az egyenrangú utcatorkolatnál, amelyik nekem jobbról van és tőlem el egyirányú. Igaz, ha jön mentő stb. szemből az szirénázik, tehát mindentől függetlenül elsőbbséget fogok adni, mert hallom.
Na de a BICIKLIS?? Jármű, az eszemadta. De nem kéne arra figyelnem! Hogyan van ez??
A kérdező kommentje:
Na jól van köszönöm. Tehát ha ilyen helyen ahol nem szabadna, mégis biciklis jön velem szembe, ráadásul este, kivilágítás nélkül, akkor elüthetem? Kérlek mondjátok, hogy igen!!!!!!
Igen, elütheted. És majd búj el a lelkiismereted elöl. Nem fog sikerülni. A bíróságon figyelembe fogják venni a kerékpáros szabálytalanságát. De azért elmeszelnek.
Tudod van egy olyan a kreszben, hogy csak olyan sebességgel szabad menni, hogy azon a távon belül, amit belátsz, meg is tudj állni. Relatív gyorshajtásra fognak hivatkozni majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!