Mit lehet tenni, hogy egy diesel autónak jobb legyen a fűtése?
Nem hiszem, hogy a trópusokra szánták és nincs benne fűtés:), és még nincsenek is olyan hidegek, hogy amiatt ne melegedne fel.
Ha a hűtővíz menet közben felmelegszik és akkor sincs fűtés akkor a fűtőradiátorral lehet gond, valószínűleg elvízkövesedett.
Ha a hűtővíz nem melegszik fel üzemi hőfokra, 90fok fölé, vagy meg se mozdul a mutató akkor azért nincs fűtésed, ekkor a termosztáttal lehet gond.
Ha nagyon nehezen melegszik fel a motor több 10km akkor is lehet gond a termosztáttal, ami nem egy drága alkatrész(pár ezer Ft) és könnyű is cserélni,remélhetőleg csak "ennyi" a gond.
A típust ismerő tud válaszolni arra, mennyire típusfüggő a dolog. Amit tennék/szoktam tenni, hogy a hűtő elé belógatok egy ponyvát, a hűtés hatékonyságát csökkentendő: a dízel ugyanis érzéketlen a szegény (légfelesleggel égő) keverékre, ennek okán eleve kisebb mennyiségű anyagot éget el, amitől kevésbé melegszik a hűtővíz is, így az azzal fűtött fűtőradiátornak se sok leadnivalója van.
Tehát, hidegben a ponyvával csökkentem a menetszél hűtőhatását, ill. ha már melegszik a motor az indulás után, akkor fokozatosan emelem a fordulatot, mert - lévén a saját tdi - turbó működése / használata gyorsítja a víz melegedését (amit egyre nehezebb lesz az "üzemmeleg" tartományban tartani). Józan ész mellett igyekezni szoktam később: 2500-3000 körül váltogatni.
A helyedben megnézném a fűtőlevegő csöveit, ill. ha van izzítógyertyás hűtővízmelegítés (rásegítés) az opelnél, akkor talán az ott lévő gyertyák elöregedhettek.
Tippem az, hogy a 'német' autóval azért az alpokban sem szükségszerűen kell megfagyni télen, tehát nem normális, ha nem fűt.
hello,én tavaly cseréltem a Fordomban fűtőradiátort,azóta olyan meleg van benne mint a pokolban.90%ban ez okozza idős autóknál..benzin-dízel egyaránt
de megnézhetitek a termosztátot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!