Melyik a jobb? A diesel-es vagy a benzines autó?
itthon 75-25% a benzin javára, nyugaton 60-40 körül van dízelnek.
kinek mi jön be. benzin is tud keveset fogyasztani, a mi 1.6os Octaviánk átlag 5-6al eldöcög, főleg ha nem toljuk neki, egy tankkal 700 liter megvan.
Első, nagyon nagy mázlitok van, az a motor általában 8 litert benyel :D
Én nagyon szeretem a dízelt, a turbó miatt, de az 1.5 benzines Almeránk is fogyasztott már 5 liter alatt, többször mentünk vele 1000-1100 km-t egy tankkal (60 liter).
Nekem eddig csak dízeleim voltak és nem is lesz más. Alacsony fogyasztás, nagy nyomaték, jobban eladható mint egy benzines...
Az pedig, hogy drágább fenntartani mint a benzines hülyeség. Mivel ha valaki sokat autózik az évi több százezer ft-t spórol az üzemanyagon. Ebből egy-két turbófelújítást ki lehet fizetni...
Szerintem a benzines a jobb,hosszú távon mindenképp.
Aki nem hiszi beszéljen AUDI A8 tulajdonosokkal.
Olyannal akinek 4.2 dízelje és olyannal is akinek 4.2 benzinese van (természetesen egyazon évjáratból,mondjuk 2007-ből valók).
A dízeles hangyányival kevesebbet eszik és mivel nyomatékosabb,alapról jobban elindul de a SZERVIZKÖLTSÉGE 100 000 kilométerenként hatványozódva ÖTSZÖRÖSE a benzinesének. Sok százezres de akár több milliós nagyságrendű kiadásokról beszélünk és 6-8 milliós kocsikról.
"hatványozódva ÖTSZÖRÖSE"
??? HMM?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!