Ilyen időben (hidegben) még megéri motorozni munkahelyre?
Hogy pontosítsak: milyen motorral érdemes munkába járni ilyenkor? Sokat hallottam arról, hogy hidegben való motorozást az ember ízületei megsínylik egy idő után. Ez minden motorra igaz?
Mert van itthon egy robogó és egy Schwalbe. Ezeknek elvileg elég jó a szélvédelme. Így érdemes használni őket, amíg nincs hó, vagy mínuszok?
Őszintén szólva még sose ültem egyiken se, de most befognám valamelyiket. Ti melyiket ajánlanátok inkább? Össz-vissz 2km-ről lenne szó oda, és vissza naponta.
2 km-re gyalog mennék, de nem vagyunk egyformák...
Mindenki maga döntse el, hogy megéri-e, illetve be tud-e öltözni hozzá. A test nem gond, fel kell öltözni, a kéz sokkal problémásabb, téli kesztyű kell, de kesztyűfűtés sem árt (gondolom, kesztyű- és emberfüggő is ez a hőmérsékleten túl... kézzsák, markolatfűtés is játszhat, azokhoz viszont kicsit sem értek. nekem még téli kesztyűm sincs, de nem is motorozok 10 fok alatt, ellentétben a párommal, aki azzal jár munkába hajnali 6 körül).
Ez mondjuk csak hosszabb útra igaz, 2 km oly pici, hogy azalatt nem is nagyon tud kihűlni az ember keze :P
Az ízületeket mindig mondják, nem tudom, mi az igazság, de jól beöltözve és lassan mi nem igazán gondolkodunk, motorozzunk-e, ha egyszer menni kell... Nekem utasként 3 fok a rekordom, de az egy többszáz km-es út eleje volt, a párom ment már munkába -7 fokban is, kb. 25 km-re. Na olyankor megy 50-nel országúton...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!