Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Yama DT125 el érdemes elkezden...

Yama DT125 el érdemes elkezdeni motorozni? és mennyire drágák hozzá az alkatrészek?

Figyelt kérdés
robogóval már mentem , meg egyszer kétszer simsonnal (simsonnal elég sokszor lefulladtam induláskor )

2013. júl. 7. 09:35
 1/10 A kérdező kommentje:
elnézést ,"Yamaha"
2013. júl. 7. 10:04
 2/10 anonim ***** válasza:

Kb. most te is olyan helyzetben vagy mint én.Nekem is első motoromnak egy 125R-et "választottam".Lassan 1 hónapja van meg és már egész jól tudok vele menni.Eddig egyszer estem vele,szépen végig is égette a lábam a kipuf. egy jó 15 cm-es darabon,azóta is kötözni kell..Szóval ha meg lesz csak hosszú gatyába és a hátsó kertbe menj vele.Minnél előbb szerezz be védő ruházatot.Én a saját kis pénzemből vásárolgattam össze magamnak mint a motort mint a ruhát.Valami protektoros 2 részes ruhát vegyél+térdvédőt,és ha teheted egy csizmát,na meg persze egy bukót is.Ezeket apránként ráérsz beszerezni,de addig csak hosszú gatya,valami bakancs,meg egy pulcsi.

Ha elsőnek látsz ilyen motort elsőnek biztos kicsit majd félsz tőle,de hamar meg lehet szokni.

Én a hátsó kertbe váltogattam főként egyesbe mentem vele na meg kettesbe,de ez éppen elég.Aztán próbálj minnél jobban helyezkedni kanyarokba,próbáld érezni a motort.Tanulj meg motorozni aztán mehetsz mint az örültek az erdőben.Csak legyen mindig nálad telefon,na meg persze legyen meg a szükséges ruházat.Elsőnek ne menj messzire,fokozatosan növeld a távot,mindig menj vissza a szüleidhez,hogy lássák nincs semmi bajod.:) Vigyázz a nagy homokos részekkel.A többi meg jön magától..:)

Alkatrészek nem valami olcsóak,de hát melyik hobbi az amelyik olcsó?!De ha a légszűrőt takarítod rendesen,a benzinhez minőségi olajat raksz (Castrol) a váltóhoz szintén egy darabig nem lesz vele gondod.Sokat bírnak,de ha nagyon húzod neki hosszú távon nem tesz neki jót.

Robogót,simsont szerintem felejtsd el,egyik se ér még csak a nyomába sem.:)

Remélem valami ilyesmi válaszra számítottál. :)

2013. júl. 8. 21:10
 3/10 A kérdező kommentje:
áhhh köszi szépen a választ :) majd még csak nyár végén veszek ! gondolkoztam hogy csak 80 ast vegyek de lehet hogyha már belejönnék akkor vágynék a nagyobb teljesítményre .. :)
2013. júl. 8. 22:00
 4/10 anonim válasza:
Kezdő motornak mindenképp ajánlani tudom csak. Nekem egy 2005ös 125X Supermoto-m van több mint egy éve.(üres rezó/ "normálra" hangolt kipufogó szelep/ CDI limiter kiszedve/ légszűrőfojtás kiszedve) Kezelőszervek finoman működnek, motorikusan sem egy pénzsüllyesztő (társaihoz mérve). KB 10-14ezer kkilométerenként dugócserés (ilyenkor 20körül kezdődik az ár, vashengeres, szóval a nicosil nem sérülhet) Lényegesen kényelmesebb motor a társainál (Husqvarna sms stb) viszont kisebb is...5000km-t ,mentem vele, olajat meg benzint kapott eddig :) nem egy erőgép(25 maximum 30lóerős de nem több!) Specifikus alkatrészek egyébként nem veszélyes árúak, pl komplett tömítés szett 2500, főtengelycsapágyak kb10-15000. de ha nagy baj történik, 30ezer körül komplett blokkot kapsz bontva.
2013. júl. 8. 22:29
 5/10 A kérdező kommentje:
értem, köszi :)
2013. júl. 8. 22:41
 6/10 anonim ***** válasza:
Amúgy korod,magasságod,testsúlyod?
2013. júl. 13. 10:56
 7/10 A kérdező kommentje:
18 ,180cm ,70kg
2013. júl. 14. 09:10
 8/10 anonim ***** válasza:
szerintem egy Aprilia Pegaso 125-tel jobban jársz. Kategóriájában a legjobb, legerősebb motor. Ha rendbe van rakva, hosszú évekig elmegy. Nekem az volt az első motorom, nagyon vigyáztam rá és soha nem vállok meg tőle. A mai napig megvan, már nem használom annyit mert magasabb kategóriára váltottam de nincs az a pénz amiért eladnám.
2013. szept. 19. 13:14
 9/10 anonim válasza:
kiváló választás...de vigyázz vele mert nagyon harapós,de ha már tudsz vele menni akkor évekig tökéletes
2014. ápr. 20. 23:30
 10/10 anonim válasza:
a yamaha egy nagyon jó motor! kezdő motornak csak akkor ajánlom ha már megvagy legalább 17-18 éves és 70 kg. valamint ne ülj rá ha nem vagy legalább 170-175 cm mivel a motor elég magas! ismerek 170cm magas motorost (aki szintén yamaha 125 el nyomja) és neki kicsit magas. bár szerintem egyértelmű de ne indulj el sisak nélkül valamint először a kertben gyakorolj egyesben kettesben 30km/h val. persze néha belegyorsíthatsz hogy érezd hogyan reagál a gázra.(gyakran esnek úgy kezdők hogy rárántanak a gázra mivel a motor meglendül a kormányba kapaszkodnak és akaratlanul húzzák tovább a gázt) ha már magabiztos vagy és kicsit gyorsítani akarsz azt tanácsolom hogy válts feljebb mert ha felpörgeted 6 ezres fordulatszámra akkor bekapcsol az ún. power szelep és a motor ki "ugorhat" alólad! az alkatrészek sajnos nem túl olcsók viszont könnyen beszerezhetőek és könnyen javíthatóak! sok sikert!
2015. márc. 30. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!