Mivel kezdjek motorozni?
Motorozni akarsz, vagy szerelni tanulni?
Első esetben valami elfogadható állapotú, mondjuk japán gépet; második esetben Simsont. Babettát csak ha ingyen adják és nem kell rá a biztosításon kívül költeni.
Egy olasz robogóval kezdj.
Az öreg motorokkal csak a gond van. Egy simsonért elkérnek 60-70ezret és van vagy 30 éves motor. Egy 15 éves robogó meg 100.000ft. Ez a plusz 30-40ezer megér annyit hogy egy kb 15 évvel fiatalabb motor van alattad..
Ha motorozni akarsz az élményért majd a későbbiekben, akkor ne rotyogózz. Az azoknak való, akik A-ból B-be el akarnak jutni, tökmindegy, hogy hogyan.
Simsonozzál! Én is azzal kezdtem (noha elsőre nagyra akartam ülni, de nem volt akkoor pénzem rá). Megtanulsz váltani, megtanulod tisztelni a sebességet, erőt, rájössz, hogy kanyarban mikor mit lehet csinálni (gáz-fék), mert érezteti veled finoman a motor, hogy "ezt azért nem kéne, ha erősebb lennék, most rosszul járnál". Megtanulod, hogy fékezésnél hogyan kell gázfröccsöt adni a visszaváltáshoz, mindenféle rizikó nélkül; nem ránt nagyot az a 3 kW, ha valamit elrontanál. Legalábbis én ezeket mind Simsonon tanultam meg.
Az elején úgy ültem a motorra, hogy gőzöm nem volt, hogy mi hogy működik, tehát bármi elromlott, fingom nem volt semmiről. Egy év alatt már minden kis rezdüléséből tudtam, hogy mi baja lehet, és ez bizony nagyon hasznos. Ha nem sok közöd van a műszaki dolgokhoz, és olyan motoron kezdesz, amin semmit nem tudsz/mersz csinálni, akkor minden kis vacakért szaladsz majd a szerelőhöz.
Tehát ha később tényleg motorozni akarsz, akkor én a Simsont javaslom.
Babetta meg tényleg csak akkor, ha ingyen van, akkor is inkább csak a kertbe tyúkokat kergetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!