Sinead kérdése:
Mikor teszed fel a téli kerekeket?
Figyelt kérdés
Időpont szerint, hőmérséklet szerint, vagy amint az első hó leesett?2013. okt. 3. 12:27
3/11 anonim válasza:
Ha bejönnek az első fagyok, akkor felhívom a gumisomat, hogy cseréljen. Még nem, de lassan már itt lesz az ideje.
4/11 anonim válasza:
Én hőmérséklet szerint. Kb. 4-8 fok környékén (gyártó függő) van az a határ amikor már a téli hatékonyabb mint a nyári. Úgy hogy én ehhez tartom magam, így hogyha látom hogy az előrejelzés szerint már nem nagyon várható olyan szintű melegedés, hogy tartósabban 10 fok fölé menne a hőmérséklet, akkor válik aktuálissá a téli gumi felrakás. Általában november eleje-közepe szokott lenni, bár idén lehet hogy hamarabb lesz, ha így hűl az idő.
5/11 anonim válasza:
Természetesen az időjárástól függően. Ez általában november első felében szokott eljönni.
Erre az átmenetileg nappal 10-12 fokra még bőven jó a nyári. Aztán úgyis melegedés lesz.
De rengeteg autó láttam nyáron a 40 fokban is téli gumival közlekedni.
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. okt. 3. 15:26
7/11 anonim válasza:
November 1-ig mindig lecserélem, most is lefogom, 20-ika körül, és ha ilyen marad az időjárás, akkor lehet még hamarabb is cserélek.
8/11 anonim válasza:
Időjárás alapján. De november első felére általában mindig lecserélem, az elmúlt éveket nézve.
9/11 anonim válasza:
Amúgy tavaly október közepén vettem az autómat. Akkor volt rengeteg más kiadásom, így december elejére tudtam összeszedni egy garnitúra gumira + egy garnitúra lemezfelnire valót (110-120eFt.) Így tavaly akkor cseréltettem. Szerencsére addig nem volt hó.
Idén valamikor november elején fogom átcserélni. Jövő hét közepén megint 20 fokok lesznek. Abban csak kopik a téli.
10/11 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a választ, fel is pontoztam őket.
2013. okt. 4. 20:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!