Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi az a fordulatszám,...

Mennyi az a fordulatszám, aminél az üzemanyag takarékos közlekedés jegyében váltani illik?

Figyelt kérdés
Gondolok itt pl az elindulásra, egyesből pl kettesbe? Illetve taposni kell a gázpedált vagy jobb simogatni? Az autó 1.6-os, benzines.
2013. okt. 2. 17:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Mikor megvettem az autót (1.4 benzin), 1800-2000 körül váltottam mondván így takarékos.. Akármilyen finoman vezettem nem értem el a gyári fogyasztási értékeket. A motoron is lehetett hallani, hogy magasabb fordulaton jobban érzi magát, de hát ugye a spórolásra gyúrtam..

Aztán váltottam a stíluson. 1-2-t kb. 2-2,3K között váltom, 3-4-et 2,5 körül. Figyelek arra, hogy gyorsító üzemben ne legyen 2000 alatt a fordulat.

Ettől nekem lement a fogyasztás. Most már simán tartom a gyári értékeket, valamikor még alatta is vagyok. Mellette pedig dinamikusan közlekedem.

Ha erőltetve van a motor, hallod, hogy morog. Ilyenkor megnő a belső ellenállása, súrlódása, kopása. Több energiába kerül leküzdeni=több benzin.

Alapesetben elmondható, ha érzed, hogy erőlködik akkor biztosan nem a legtakarékosabban fogyaszt.

50-ben 5. pedig hatalmas f@$zság. Ezt az 1.0 Corsával lehet megcsinálni ami 100-nál pörög 3-3200-at 5-ben.

Egy hosszú áttételezésű váltóval ez felejtős. Nekem az 1.4-es 2600-nál megy 100-at. 1300-as fordulaton kéne vele mennem? Kétlem.. Haverom Alfája 3000-nél megy 170et. Akkor meg már alapjárat alatt vagyunk 50-nél. Ember gondolkodj..

2013. okt. 31. 14:35
 12/12 anonim ***** válasza:
mi kis városban lakunk nincsenek lámpák meg szarságok, ha gyorsítani akarok akkor 2500 felett kezdem neki nyomni rendesebben mert az alatt úgysincs nyomaték akkor minek padlózzam, 2500-nál kezd el gyorsulni. mikor nem kell gyorsítgatnom meg stb. csak elmegyek a boltba vagy akármi, akkor 1-esben kb 1700-nál váltok, kettesben 2000-körül és 4.ban szoktam 50-el menni asszem, mert akkor forog úgy 2500-at de 4.ben hiába forog 2500-at mert negyedikben még nincs 2500-nál nyomatéka, 1-es kettesben van 2500-nál kezdődő nyomaték, 4.be ha gyorsítani akarok akkor 3000+ de igazából sosem szoktam úgy gyorsítgatni hogy 3000 fölé nyomjam neki mindig 3000-alatt váltok és csak 5.-ben szoktam 3000 fölé menni mert akkor 90-nél forog 2800-2900 körül
2013. nov. 13. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!