Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízel lada, lehetséges?

Dízel lada, lehetséges?

Figyelt kérdés
ha a ladába beépítek pl: vw 1.9 tdi, vagy fiat jtd motort, azt le lehet vizsgáztatni ? van valami módja ennek, hogy a forgalmiba benne legyen, mint dízel ?
2013. szept. 28. 13:12
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Én láttam egyszer hogy dízeles kocka ladát árultak de hogy milyen motort raktak bele arról fogalmam sincsen ,de ezek alapján lehetséges.
2013. szept. 28. 13:19
 2/18 A kérdező kommentje:
igen, én is láttam már, de egyik barátom egy golf 2be rakott golf 3 motort, és nem tudja lepapirozni, ezért van előttem a nagy kérdés, mert ha azonos gyártón belül se tudja ...
2013. szept. 28. 13:33
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem sufni szerelővel végezteti az ember hanem szakemberrel aki műbizonylatot tud adni az átalakításról és minden a szabályoknak megfelelően történik akkor le fogják papírozni igaz sokba kerül de meg csinálják.De úgy soha az életben nem adnak rá papírt ha az ember egy sufni szerelővel vagy saját maga kicserél egy motort egy más típusú motorra ara nem igen adnak majd engedélyt.
2013. szept. 28. 13:39
 4/18 Dörmögő ***** válasza:
85%
Csak tippelek. Olvastam valami olyasmit hogy a motorcserével kapcsolatos szabályokat nemrégiben szigorították. Ha teszem azt a motorcsere még a szigorítás előtt történt akkor lehetséges hogy levizsgáztatták a ladát diesel motorral.
2013. szept. 28. 14:08
 5/18 anonim ***** válasza:
a szigorítás után csak úgy lehet levizsgáztatni, ha azt a motort gyártották abba a kocsiba. tehát ladába nem fog menni a diesel, de régebbi vagy újabb Golf motor se megy bele pl egy 4-esbe jogszerűen.
2013. szept. 28. 16:09
 6/18 anonim ***** válasza:

Utolsó kettőnek igaza van. Ma már kizárólag típusazonos motorra (azonos motorkód) tudod cserélni a meglévőt.

Ha pl egy autót gyártottak 1.4-es és 1.6-os motorral is. az 1.4-es autó motorját nem cseréltetheted ki 1.6-osra. Pár éve még ment, most már nem.

Amúgy ez a dízel Ladás kérdés volt már pár hónapja...

2013. szept. 28. 17:27
 7/18 anonim ***** válasza:
Elméletileg és törvényileg lehetséges, de gyakorlatilag már macerás. Nem tudom milyen motor lehet kompatibilis a kockába, bár állítólag a szocializmus alatt Franciaországba és Angliába szállítottak Renault dízelmotorral szerelt példányokat.
2013. szept. 28. 19:26
 8/18 anonim ***** válasza:

Létezik gyárilag dízel Lada Niva.

Ha jól tudom Peugeot motor van benne.

Használtauton van is egy pár eladó.

Lehetséges, hogy kockába is tettek csak azt nem exportálták hazánkba.

2013. szept. 29. 00:33
 9/18 anonim ***** válasza:
Igen van.Oroszországban használtautó oldalakon vannak eladó gyári dízel zsigulik ladák stb.Ide ilyesmit sajnos nem exportáltak.De házilag is lehet faragni ilyen dízel ladát .Ugyanolyan lesz mint a gyári.Az 1-ES golf dízel motorokkal (úgymond) kompatibilis a lada/zsiga váltó.Nem kell hozzányúlni még az áttételekhez sem.Csak egy adapter kell a motor és a váltó közé ennyi.Ilyen egyszerü.
2015. nov. 10. 10:27
 10/18 anonim ***** válasza:
Ladákkal zsigulikkal érdemes foglalkozni.Masszív erős strapabíró hosszú életű gazdaságos autók.Szerintem a világon a két legsikeresebb autó volt a citroen kacsa és a lada/zsiguli.Mindkettőt egyedülálló módon több mint negyven évig gyártották(kacsát 42 a zsigát ladát 47évig)kacsából 20millót ladából 25 millió készült.Ez is csak azt mutatja hogy ezek voltak többek között a legsikeresebb autók a világon.
2015. nov. 10. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!