Használ valaki étolajat gázolaj helyett? Mennyi a kockázat, hogy elkapnak, ha elkapnak mi jár? Megéri? Úgy tudom 10-20 forinttal olcsóbb az étolaj litere, és nem árt az autónak.
Ha 100%-ban gázolaj helyett használod, akkor hamar kiszagolják a turpisságot.
Adagolós dízelt lehet hajtani gázolaj-étolaj keverékkel, de ez nem egészséges használat. Csomó retek le fog rakódni az adagolóban ( ha használt étolajjal nyomod akkor a tanktól kezdve mindenhol ), aminek a takarítása többet fog elvinni, mint amit spórolsz. Ha ennyire nincs zseton tankolni, akkor inkább vegyél kamionosoktól, ott akár 120 forintot is spórolhatsz literenként.
mi évek óta rakunk étot a traktorba,
-ha felesbe teszed, simán eljárhatsz te is vele,
-bármelyik mai dizelmotor simán megkajálja az 50-50% lét,
-el ne hidd ,hogy szutykosodni fog a tankod,
-ha megjönnek a +5 fokok,akkor már nem szoktunk étolajat hozzákeverni a gázolajhoz,
Én nem használok két okból: Egyrészt nem vagyok adócsaló, másrészt nem tudom mit szólna a közös nyomócsöves dízelem az étolajhoz. Esetleg egy régi szívó dízelnél még talán meg lehet kockáztatni.
Még a kúton is megnézem, hogy milyet tankolok. Ilyen kis magánkutakhoz nincs sok bizodalmam. Inkább a "kagylós" kútra járok és időnként ott is a prémium dízelből tankolok. Ha volt pénzem az autóra, akkor egy tele tanknál nem azon a pár száz forinton fogok garasoskodni.
Köszönöm a válaszokat.
Rengeteg embernek sokat számít az a pár forint emelkedés-csökkenés is.
Természetesen nem használt étolajra gondoltam, csakis tisztára.
Gondoltam megkérdezem a véleményeket, mert 2008as H astrába nem mernék rakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!