Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használ valaki étolajat...

Használ valaki étolajat gázolaj helyett? Mennyi a kockázat, hogy elkapnak, ha elkapnak mi jár? Megéri? Úgy tudom 10-20 forinttal olcsóbb az étolaj litere, és nem árt az autónak.

Figyelt kérdés

2013. szept. 25. 02:09
 1/8 anonim ***** válasza:
23%
Nem éri meg. Most b..znád a fillért? Nem arra való az étolaj. Később meg a f..zt szo.od miatta. Rendőrrel is, szervízben is.
2013. szept. 25. 03:07
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha 100%-ban gázolaj helyett használod, akkor hamar kiszagolják a turpisságot.

Adagolós dízelt lehet hajtani gázolaj-étolaj keverékkel, de ez nem egészséges használat. Csomó retek le fog rakódni az adagolóban ( ha használt étolajjal nyomod akkor a tanktól kezdve mindenhol ), aminek a takarítása többet fog elvinni, mint amit spórolsz. Ha ennyire nincs zseton tankolni, akkor inkább vegyél kamionosoktól, ott akár 120 forintot is spórolhatsz literenként.

2013. szept. 25. 06:34
 3/8 anonim ***** válasza:
85%

mi évek óta rakunk étot a traktorba,

-ha felesbe teszed, simán eljárhatsz te is vele,

-bármelyik mai dizelmotor simán megkajálja az 50-50% lét,

-el ne hidd ,hogy szutykosodni fog a tankod,

-ha megjönnek a +5 fokok,akkor már nem szoktunk étolajat hozzákeverni a gázolajhoz,

2013. szept. 25. 07:48
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem fog szutykosodni a rendszer... Haver tisztán nyomta Citroen BX be, tiszta takony lett az adagoló és az összes üzemanyagcső - igaz ő használt étolajat nyomott bele.
2013. szept. 25. 07:51
 5/8 anonim ***** válasza:
Én biztos nem kockáztatnám pár forintért,hogy esetleg kárt tesz a motorban.
2013. szept. 25. 08:09
 6/8 anonim ***** válasza:

Én nem használok két okból: Egyrészt nem vagyok adócsaló, másrészt nem tudom mit szólna a közös nyomócsöves dízelem az étolajhoz. Esetleg egy régi szívó dízelnél még talán meg lehet kockáztatni.

Még a kúton is megnézem, hogy milyet tankolok. Ilyen kis magánkutakhoz nincs sok bizodalmam. Inkább a "kagylós" kútra járok és időnként ott is a prémium dízelből tankolok. Ha volt pénzem az autóra, akkor egy tele tanknál nem azon a pár száz forinton fogok garasoskodni.

2013. szept. 25. 14:22
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Rengeteg embernek sokat számít az a pár forint emelkedés-csökkenés is.

Természetesen nem használt étolajra gondoltam, csakis tisztára.

Gondoltam megkérdezem a véleményeket, mert 2008as H astrába nem mernék rakni.

2013. szept. 25. 15:20
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha sokat számít a pár forint akkor már írtam egy tippet. Kamionosoktól/munkagépesektől 300-320-ért tudsz venni nyálat, raklapostól 350 körül. Ez ~70-120 forint spórolás literenként.
2013. szept. 25. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!