Mit jelent a dupla kuplung?
Figyelt kérdés
2009. nov. 3. 15:47
1/7 anonim válasza:
Ha a dupla kuplungos váltóra gondolsz - pl DSG- akkor az olyan,hogy van egy kuplung az 1-3-5 fokozatnak és egy másik a 2-4-6 nak.
2/7 anonim válasza:
Vagy jelenthet egy vezetési technikát is, amit versenyen használnak a sofőrök. Azt jelenti, hogy a sima kuplung be-gáz fel-közben váltás-kuplung ki-óvatos gáz helyett így váltanak: kuplung be-váltó üresbe-kuplung ki-kis gázfröccs, hogy a motor fordulatszáma megfelelő legyen az alacspnyabb fokozathoz-kuplung be-visszaváltás-kuplung ki-gáz. De nézd meg ezt a videót, és rögtön rájössz, mire gondolok. Nagyon durvák a srác lábai, csak figyelj;)
http://www.youtube.com/watch?v=0j-3xIZK-Bk
Itt csak visszaváltásnál használja a dupla kuplungot, ötvözve azzal, hogy fékezés közben, átnyúlva a gázra a sarkával adja azt a bizonyos gázfröccsöt:) Durva!:)
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi én az elsőre gondoltam, de a második nagyon durva... :D
2009. nov. 3. 18:39
4/7 anonim válasza:
Jól nyomja a srác :)
És ezt sok gyakorlással lehet megtanulni ugye? :$
Nagyon menő a srác
5/7 anonim válasza:
A videós válasz vagyok:) Igen, gyakorlással meg lehet tanulni, persze én sem tudom még megcsinálni. A legnagyobb baj az, hogy saját autóm nem lévén nincs min gyakorolni. A családi kocsiban meg nem akarom tönkrevágni a kuplungot. A szinkrongyűrűk kímélése nem éri meg, ha közben meg kuplungot kell cserélni:))
6/7 anonim válasza:
videósnak: ezt a módszert régen használták teherautókba, de hogy duplán kell kuplungolni, az nem jelenti azt, hogy az autóban dupla kuplung van. az első válasz a legértelmesebb. két kuplung van (félreértés ne essék, nem kuplungpedál, hanem kuplung van 2), az egyik: 1,3,5 a másik a 2,4,6ost kapcsolja. az utastérben általában + pedál sincs, csak két fül a kormány egyik és másik oldalán. ezekkel rakod a sebességet. a lényege, hogy századmásodpercbe telik a váltás.
7/7 anonim válasza:
A duplakuplungos váltás mint versenytechnika és nem mint alkatrész az autóban nem azért van, hogy a motor fordulatszáma megfelelő legyen, hanem azért, hogy a turbó fordulatszáma ne essen le, így váltás után kisebb a turbolag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!