Melyik motort válasszam?
Tervezem, hogy leteszem az A2-es jogsit. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek melyik motort lenne érdemesebb megvenni, főleg pénz szempontjából. Az első egy honda cbr125. Emellett a kis fogyasztás, megbízhatóság szól, valamint az, hogy sokkal olcsóbb (3-400.000-ért kapnék már használtan), mint a vetélytársa amit még kinéztem.
A másik egy kawasaki ninja 250r, ezzel csak az a probléma, hogy iszonyat drága (700.000 ft alatt nem találok használtan se), esetleg az elődje egy ZXR250-es, csak ugye azok minimum 20 évesek... Kérdéses az állapotuk, stb, viszont olyat már kapnék 400.000ért is, bőven.
Mit gondoltok, melyik lenne gazdaságosabb vétel? Főleg városban használnám, úgyhogy aki azt mondja kezdőként bőven jó lesz nekem a cbr igaza van, de lehet később váltanék, és akkor már jó, hogy nem kell, hisz a 250-es motor alapból többet tud teljesítményben, mint a cbr... amire sokan panaszkodnak, hogy nagyon gyenge.
A honda cbr125, Yamaha tzr 125, honda cbr 250, Ezek mind tökéletes és megbízható jó motorok.
a faluban ahol élek van egy honda cbr 125 160000km van benne és már 10 éve az első tulajnál van.
Tökéletes a kawasakihoz irreálisan drága az alkatrész.
A 250-es sor4-gyel eléggé rá lehet cseszni, tekintettel arra, hogy 17-18000-et forognak, szépen el tudnak kopni. Megvan a maga varázsa a visító hangnak, de én nem mennék bele ilyen vételbe (20 éves motor, ok. de ne sor4-es 250-es sport...). A CBR nem rossz, megbízható, tényleg jól fogyaszt, 120-130-cal tud menni, ami elvileg elég, viszont hiányzik a gyorsulás. Lámpánál ki lehet vele lőni, de egy előzés már más téma. Így maradt a kis Ninja, ami igaz, hogy a legdrágább, de! Jó a fogyasztása, nagyon megbízható (akárcsak a Honda), nem növöd ki olyan gyorsan, tehát nem kell pár évig újat venni, modern technika (nem kell szivatózni, aminek szintén meg a maga varázsa, de ki lehet bírni nélküle :) ), városban bőven elég, városon kívül is elég, könnyebb vele előzni... Egyszerűen ez a legracionálisabb vétel, ha meg tudod venni, ezt érdemes! És ezt mondom én, aki Honda-párti :D (ha már így ideírtam, akkor megosztom veled, hogy én CBR 250-est vennék, talán olcsóbb a Ninjánál, még jobb a fogyasztása, és a szépség relatív, de nekem jobban bejön.) És a 125 2T-k kilőve, felejtsd el őket! Nagy fogyasztás, nagy szervizigény. (vannak akiket ez nem érdekel, akkor jó választás és nagyon élvezetes is, de 250-es japán négyütemű 1 vagy 2hengerest ajánlanék, azaz Ninja vagy CBR!)
Széles utat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!