Igaz az hogy ha egy benzines autó kap egy chiptuningot meg egy sportrendszert akkor 1.5-2 litert is csökkenhet a fogyasztása?
igen, a mérnökök meg hülyék hogy erre nem jöttek rá a gyárban...
NEM!
ha egyedi motorvezérlést írnak neki, és nem bűvészkednek a teljesítménnyel, hanem az optimális működésre mennek és emellett egy hengerenként leömlő sportkatalizátort és sportkipufogó rendszert szerelnek fel, akkor talán 1 literrel kevesebbet enne (persze ugyanolyan vezetési stílus mellett)
ez a kettő legalább 5-600ezer forint, szóval nem éri meg annak, akinek számít 1 liter többletfogyasztás
Nem vagyok autóguru. 4 éves SX4 szedánom van. (Benzines). Egy szívességért cserében 1 éve chiptuningolták.
Jobb lett a nyomatéka; és KISEBB A FOGYASZTÁSA! Ez pont városban (BP) feltűnő. Sikerül a "gyári érték" környékén, illetve picit alatta is menni. Országúton nem vettem észre, hogy kisebb lenne a fogyasztása, sőt néha úgy látom, picit több is.
Hát már hogyne lehetne. Még szép, hogy lehet. Magyarországon lehet mindent. Nézz csak körül, tele az ország autógyárakkal. Jaj, és az autós magazinok. Hú, azok is naon királyok. A szakújságírók vetekszenek a túlcsordult szürkeállományú magyar autófejlesztő mérnökökkel. Világszínvonal. Világszinvonal! Ó, az a sok meg nem értett zseni. Ugye jól sejtem, Te is egyik vagy közülük.
Ne add fel. Soha ne add fel! Meg tudjátok csinálni, ne hallgassatok se a japánokra se a németekre se senki alja népre, nem tudnak ők autót csinálni. Fényévekre vannak ők a zseniális nagy tudású magyar szakemberektől.
1,5-2 L????tekinstünk el attól az esettöl,hogy esetleg egy gyári állapotban 20-30 L fogyastásu amerikai autórol beszélünk.
Tehát valami normális ami 5-10 között van.Akkor a 1,5-2 L arányokban nagyon nagy csökkenés lenne.Ennyire ´rossz´ autót egy gyártó sem gyárt,amire valaki ennyivel ´jobb´programot tudna írni.Továbbiakban ékezetek nélkül,sorry.
Ne felejts el olyan dolgokat,hogy valamit optimalisra csinalni es ebbe beletartozik elettartam,hasznalhatosag stb is.Hasznalhatosag:Egy full benzinszegeny benzin-levego keverekkel,reakcio,gyorsulas,nyomatektalan autoval senki nem akar autozni, mondjuk eladhatatlan lenne.Tehat itt biztos hagynak benne valamennyit amit lehet takarekosabbra optimalizalni a teljesitmeny rovasara.Elettartam:kevesebb benzin=bizonyos alkatreszeken kevesebb kenes es kevesebb hutes(pl szelepeknel)...stb.
Tehat ez is egy dolog amit mondjuk ellensulyozod kellene korszerubb,meg pontosabb gyartassal es dragabb technikaval...
Elerhetsz nemi 1-2 dl fogyasztas csokkenest valoban az altalad emlitett dolgokkal amennyiben tenyleg erre iranyul.De vezetestechnikaval odafigyelessel meg tobbet.
A kerdesed egy olyan tema amin sokat lehetne melyebben vitatkozni(levego szures ,kipufogo,kornyezetvedelem es baratai...
Igyekeztem olyan valaszt adni amit ha jozan-paraszti esszel atgondolsz komolyabb ismeretek nelkul akkor te is tudod a valasz :nem.
NEM lehetséges, csak a teljesítmény drasztikus csökkentésével; pl. kiiktatod valamelyik hengert.
Régen ezt alkalmazták (kis teljesítményszükségletnél nem ment mindegyik henger), ma már nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!