Károsodik bármennyire is az autó fényezése attól, ha mondjuk 1 hónapig egyáltalán nem mosom le?
Több mint 100 km-t kell mennem az autóval tényleg szinte minden áldott nap.
De van, hogy 2-300-at is. Szóval közlekedek vele, koszolódik meg minden, lesz valami baja? Sajnos egyszerűen nem volt időm lemosni már kb. 3 hete.
Én naponta 500-600 km-t is megyek, de nincs időm minden áldott nap lemosni. Pedig most nyáron már volt hogy fekete volt a kocsi eleje a döglött bogaraktól.
Általában hétvégente mosom le. Eddig nem vettem észre hogy bármi baja lenne, hogy nem mosom sűrűbben.
Nem károsodik.
Évente talán 3x szoktam lemosni (semmi gépi kefés karcosítás), csak amit a nagynyomású mosó levisz, mosószerrel.
11 éves az autó, nem rég szedtük szét kicsit üregvédelem miatt, és sehol, ismétlem sehol nem láttunk az üregekben rohadást, még a gyári viasz is elég jó állapotban volt. Ezt a viaszt a becsurgó sampon, főleg ha rendszeresen kapja, elég jól tönkre tudja tenni.
A kocsi kívülről úgy néz ki, ahogy kinéz, nem érdekel. Nem tartozik az elvárt dolgok közé, hogy szép legyen, viszont a hosszú élettartam és az olcsó fenntarthatóság igen (nincs havi 5-6 mosatási költség). Lámpákat, rendszámokat, ablakokat letakarítom ha már zavar, de kb. ennyi.
A fényezést elsősorban madárűrölék, bogarak okozzák, mivel ezek savas cuccok. A por nem rontja az autó állapotát.
Én ritkán mosom le, a fent említett dolgokat viszont rendszeresen letisztítom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!