Érdemes sok esés után erőltetni a motorozást?
Attól, hogy nedves az út még nem kéne rögtön eldobni a gépet. Át kéne vizsgálni a kerekeket, nem öregek-e, nem kopottak-e, nem valami noname szar márkájúak. A fékeket meg javíttasd meg, attól, hogy dobfék, még megbízhatóan kéne működjön.
Ez után menjél el vezetéstechnikai tréningre. Évente kettőt beütemezhetsz. Sok okosságot elmondanak ott és megtanulod kezelni a motort. Mindig tartanak fékezési gyakorlást is, az neked jól fog jönni.
A tréning után, az ott tanultakat (fékezés, kitérés, lassú és gyors tempójú manőverezés, stb) egyfolytában gyakoroljad! Sajnos motorozás összes technikája felejtendő tudás - azaz, ha nem csinálod, elfelejted.
Feljebb író: Hogyan lehet megtanulni jól esni?
" Első 2 az beragadós dobfék miatt volt, mivel visszahúzó rugó hiányában drótot alkalmaztak"
Szia na látod nem estél volna el 4-5-szőr ha megcsinálod normálisan azt a dobféket így már csak 3-szor estél a féket meg meg kell tanulni kezelni mert ahogy írtad gondolom tövig húztad higgadtnak kell lenni és nem bepánikolni mert csak a baj lesz belőle de ezek jó tanácsok nem fikázás és én azt mondom ha egyre jobban érdekel akkor NE hagyd abba csak gyakoroljál sokat meg nem kell száguldozni.Valakinek egyből megy a motorozás valakinek nehezebben ez egy ilyen dolog.Én azt mondom ne add fel
"Hogyan lehet megtanulni jól esni?"
Sok gyakorlással! :) Én pl. hamar megtanultam, hogy amikor elcsúszok egy kanyarban, akkor elrúgjam magamtól a gépet és így nem töri össze a bokámat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!