Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Üdv! Ha egy motort tolok a...

Üdv! Ha egy motort tolok a járdán amire nincs jogosítványom, akkor a rendőr megbüntethet?

Figyelt kérdés

pl: azért tolom mert, elviszem egy zárt helyre, hogy tudjak gyakorolni jogsira.

Előre is köszönök minden korrekt választ.

2009. nov. 1. 14:26
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
ha egy kocsit tolsz, sem büntet meg a rendőr, ha nincsréá jogsid, max furcsán néz rád, de megbüntetjni nem büntethet meg, ugyanis nem közlekedsz vele a forgaLOMBAN.
2009. nov. 1. 17:00
 12/25 anonim ***** válasza:
Ha nem rendeltetésszerűen használod, tehát tolod akkor gyalogosnak számítasz.
2009. nov. 1. 17:33
 13/25 anonim ***** válasza:
33%
na akkor itt jön a helyes válasz: MEGBÜNTETHET! azért akárki ne tologasson egy 200kilós motort...
2009. nov. 1. 19:58
 14/25 anonim ***** válasza:
akinek nincs jogsija nem szokott motort tolni,és ha a rendőr megkérdezi,van egy jogsid és azt mondod h a tied,mért ne büntethetne meg?előbb már leírtam h haver így járt:S
2009. nov. 1. 20:48
 15/25 anonim ***** válasza:
16:10 a helyes válasz.
2009. nov. 1. 21:11
 16/25 anonim ***** válasza:
Segédmotorkerékpárt, motorkerékpárt(oldalkocsival is), biciklit tolva gyalogosnak mínősülsz, a rendőr nem büntethet meg.
2009. nov. 1. 22:21
 17/25 A kérdező kommentje:

20:48

Azért tolnám, hogy a jogsira gyakoroljak egy elzárt helyen.Kb. 100 métert tesz ki ez a távolság.

2009. nov. 1. 22:45
 18/25 anonim ***** válasza:
0%
16:10 nagyon nem a helyes válasz! se motort nem tolhatsz, se hulla részegen nem ülhetsz be... amennyiére én tudom, még az anyósülésen se ülhet részeg ember ,nemhogy a vezetőülésen, akkor is ha áll a motor
2009. nov. 2. 08:36
 19/25 anonim ***** válasza:

hogyne ülhetne részeg ember az anyósülésen? :D ilyet még nem hallottam... :D múltkor is, partiból hazajövet, anyu is megfújta kiváncsiságból a szondát, kimutatta az alkoholt, de nem büntették meg :D amúgy meg tudod mennyi a 100 méter? nem csak hasraütve mondod? mert ha az a 100 méter nem is forgalmas rész, akkor még észre se vesznek :) de ha nem vagy biztos a válaszokba (jogosan:)) akkor telefonálj be a városházára, okmányirodába, nem tudom hova kell. Mondanám a rendőrséget, de nem vagyok bent biztos, hogy ilyenekért is lehet-e hivogatni (nem vszínű).

és a véleményem az, hogy én anno a simsonomat 12 évesen eltoltam rendőrbácsi mellett, akkor hogyne tolhatnád el. Csak ne indítsd be!

2009. nov. 2. 16:51
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Nos, akkor a hivatalos változat:

"III. A közúti forgalommal kapcsolatos fogalmak

a) Vezető: az a személy, aki az úton járművet vezet, vagy állatot hajt (vezet). A segédmotoros kerékpárt és a kerékpárt toló személy nem minősül vezetőnek. A gépkocsivezetés oktatása és az azt követő gyakorlati vizsga során vezetőnek az oktató minősül."

2009. nov. 2. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!