Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Haa van Mopedra tehát autóra...

Haa van Mopedra tehát autóra jogsim és beülök egy kocsiba amit én vezetek nincs rá jogositványom és megállit a rendör mit kaphatok? Azért irtam hogy mopedra van jogsim, hogy ismerem a kresszt.

Figyelt kérdés
2009. febr. 11. 15:28
 1/6 anonim ***** válasza:

Vagy mopedra van jogosítványod (M kategória), vagy autóra (B kategória). A mopedautók kérdésébe ne menjünk bele, mert azt még a magasságos Minisztérium sem tudja, hogy vezethető-e M kategóriás jogosítvánnyal.

Gondolom, M kategóriás jogosítványod van (ellenkező esetben értelmetlen lenne a kérdés), de ha B-s személyautót vezetsz, akkor ez a rendőrt egyáltalán nem fogja érdekelni. Szabálysértési eljárást fog indítani, mert a járművet arra a kategóriára érvényes jogosítvány nélkül vezetted. Ugyanaz az eset, mint ha egyáltalán nem lenne jogosítványod. Az ehhez tartozó büntetési tételt nem tudom (mire elégszer keresem meg ahhoz, hogy megtanuljam, mindig megváltoztatják a jogszabályt, ezért egy ideje már nem is erőlködöm vele)

2009. febr. 11. 17:47
 2/6 A kérdező kommentje:
M re vagy elirtam,robogora van jogsim mi az amit kaphatok ha meglátja a rendör hogy jogsi nélkül vezetek autot?
2009. febr. 12. 13:30
 3/6 anonim ***** válasza:
30ezertől-150ezerig terjedő pénzbirság valamint max 1év eltiltás
2009. febr. 12. 18:16
 4/6 A kérdező kommentje:
es ha megin elkapnak?
2009. febr. 13. 05:25
 5/6 anonim ***** válasza:
56%

Kíváncsi lennék, mennyi idős vagy és miért nincs jogsid autóra?

Nem kell, hogy elkapjanak, egyszerűen ne vezess amíg nincs rá jogsid! Előfordulhat, hogy egy baleset részese leszel, rádverik az egészet független attól, hogy Te vagy-e a vétkes!

2009. febr. 13. 17:30
 6/6 anonim ***** válasza:
De szerencséd van, mert ha csattansz egy ilyen kis szörnnyel, mint egy Aixam, vagy ilyesmi, (ha én lennék a hibás és véletlenül összetörnélek egy 1,5 tonnás kocsival, kizárt, hogy életben maradjál egy 100 kilós müanyag autóban...) TUTI hogy nem maradsz életben, és akkor már jól megszívattad a rendőröket, mert nem tudják rajtad behajtani a bírságot... :)))
2009. febr. 15. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!