Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Üdv! Ha egy motort tolok a...

Üdv! Ha egy motort tolok a járdán amire nincs jogosítványom, akkor a rendőr megbüntethet?

Figyelt kérdés

pl: azért tolom mert, elviszem egy zárt helyre, hogy tudjak gyakorolni jogsira.

Előre is köszönök minden korrekt választ.

2009. nov. 1. 14:26
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom nem büntethet meg érte. Tólni oda tolod ahova akarod...
2009. nov. 1. 14:29
 2/25 anonim válasza:
83%
Aki biciklizik az vezető, aki biciklit tol az gyalogos. Aki motort vezet az vezető, aki motort tol az senem vezető, senem gyalogos. A rendőr nem büntethet meg.
2009. nov. 1. 14:37
 3/25 anonim ***** válasza:

SMKP-nál ha tolod akkor gyalogos vagy, ugyanúgy mint a biciklinél, tehát nem büntethet meg.

A nagy motor viszont egész más eset, mivel az gépjármű, tehát elvileg nem lehet tolni, ugyan az az eset mintha egy autót tolnál jogsi nélkül. Fene tudja...

2009. nov. 1. 15:04
 4/25 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen az eddigi korrekt válaszokat,125 ccm-esre gondoltam, amit kihagytam.elnézést
2009. nov. 1. 15:06
 5/25 A kérdező kommentje:

illetve 50ccm-re is ..szoval általánosságba kérdeztem..:)

jöhetnek még válaszok ;)

2009. nov. 1. 15:07
 6/25 anonim ***** válasza:
figyelj...megbüntethet! egyik haverom már így járt,rendőr megállt és megkérdezte h kié a motor miközben tolta haza,azt mondta h az övé,van jogsi? nincs! megbüntette.Ha kérdezi azt mondod apudé és tolod haza a szervízből!akkor semmi gáz nem lehet!;)
2009. nov. 1. 15:29
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha robogót tolsz akkor gyalogos vagy, tehát nem büntethet meg.
2009. nov. 1. 15:29
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

nekem úgy tanították kresszen, hogy aki tolja a járműt, az gyalogos. De abban nem vagyok biztos, hogy mondjuk nagymotorra is vonatkozik-e :S

de büntetni nem hiszem hogy bűntetnének. És a rikácsoló vén banyák és kötözködős anyukák miatt a füvön told, mert ha ajárdán tolod, akkor meg kell szakítaniuk az útban pletyózást, panaszkodást.... sajnos nap mit nap tapasztalom...(biciklivel, nincs rendes úttest, illetve aki odamegy az öngyilkos vagy szimplán hülye)

2009. nov. 1. 15:39
 9/25 anonim válasza:
100%
Nem ártana kicsit jobban megtanulni a kresz-t. Csak ne járjon a motos, akkor akár egy 5 éves is tolhatja, nem lesz baj. Ez pont olyan, hogy beülhetsz hulla részegen az autóban, csak ne indítsd be, üldögélni lehet benne. Ha már jár a motor, akkor vezetőnek minősülsz akkor is, ha nem mész odébb.
2009. nov. 1. 16:10
 10/25 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat:)..nagyon korrektek vagytok.További szép napot!
2009. nov. 1. 16:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!