Milyen autót vegyek?
Autó vásárláson jár az eszem. Kinéztem már egy pár autót.
1.200.000 a felső limit jelenleg. Szeretném kikérni a véleményeteket, és a lényeg, hogy külföldre is fogok járni vele.
Ford Mondeo 2.0 benzines, Ghia felszereltség (2003)
VW Passat 1.9 PDTDI (2003)
VW Passat 1.9 TDI (2000)
Opel Vectra C 1.8 benzin (2003)
BMW E46 320d (2002)
Mi a véleményetek, melyik típust ajánlanátok?
Számítok azzal is, hogy nem lesz tökéletes autó, nagyon ki kell fogni ezeket a típusokat, esetlegesen rá kell költeni, az megoldható, de nem akarok szervízbe járni hetente..
Esetleg ha tudnátok más típust ajánlani azt is elfogadom, meghallgatom, lényeg az 1.2 millió limit, és lehetőleg sedan, vagy kombi.
Hiányzik: Évenkénti futásteljesítmény, fogyasztás droid vagy-e, vagy annyira nem számít 1-2 liter.
Ezek nélkül nem igazán lehet ajánlani semmit.
"Milyen autót vegyek?" Ez ma már a 2. ilyen kérdés, a héten a 100.
Ford Mondeo 2.0 benzines, Ghia felszereltség (2003): Benzinesben viszonylag megbízható, de a Ford alkatrészesek szerint a korábbi modelleknél 5 éves kor felett már elég sok alkatrészt kell cserélni.
VW Passat 1.9 PDTDI (2003): A PD-s dízelek között ez a legmegbízhatóbb, nagy méretű autó, főleg a kombi (fér bele rendesen) ha 2003-asban lesz jó állapotú, akkor le kell csapni rá. A jó állapotúhoz egy kissé necces az 1.200.000 forintos összeg, inkább tennék még hozzá. Ugyanis nem az árban a legaljáról válogatunk, mert ott vannak a hulladékok. Meg kell keresni a legolcsóbbat, majd a legdrágábbat, és pontosan a kettő közötti mezsgyén keresgélni. A piac beárazza az autókat állapot szerint is és előbb utóbb a tulajok is a reális árat kérik el.
VW Passat 1.9 TDI (2000): inkább a fentebbi lehetőség, mert az fiatalabb.
Opel Vectra C 1.8 benzin (2003): Ez sem rossz, olcsó, szervizeltetni is, fenntartani, egész megbízható. Hajlanék arra, hogy ezt válasszam.
BMW E46 320d (2002): nem tudom, ő hogy keveredett ide. Mostanában mindenki ilyenre vágyik? 1.200.000-ért ez már nem necces, hanem őrültség. Ennyiért, vagy ez alatt a lepusztult alja van, bárki bármit is mond. A jobb állapotúak még 2002-es évjáratnál is fentebb vannak árban. Ráadásul van 1-2 típushibája a régebbi dízeleknek, például a vezérmű és a szívósori pillangószelepek, ezek mindegyike brutál költség, ha elszállnak. Ráadásul szinte mindegyik E46 320d külföldről behozott (többségük kombi kivitel) és túl vannak a félmillió kilométeren (amit az óra mutat az mindegy), ez meg a turbó élettartamának duplája, azaz ha egyszer már cseréltek is benne turbót, hát lassan jöhet a második csere, vagy legalább felújítás.
Félreérthetően írtam:
"pontosan a kettő közötti mezsgyén keresgélni"
Tehát, a legolcsóbb és a legdrágább érték számtani közepén kell keresgélni (összeadjuk a legolcsóbbat és a legdrágábbat, majd elosztjuk kettővel és akörül).
Írod külföldre járnál vele én egy toyota avensis 2.0 d-4D motorú dízel autót ajánlanék 2000-2003 közötti gyártásút .Ez az egyik legmegbízhatóbb dízel motorok közé tartozik.
pl ezekhez hasonlókat és itt egy pár amit érdemes lene megtekinteni ha megtetszene ez atípusú autó
Köszönöm a véleményeket, válaszokat.
Az Opelről annyit, hogy én is opel tulaj vagyok, bár csak egy fél V6-os 10 decis Opel Corsa C-m van. Ezt újonnan vettük, egyébként jó kis pörgős autó, 183 km/h a vége egyébként. :D
A tapasztalataim vele kapcsolatban, hogy alacsony fenntarthatóság, még csak fékbetéteket, meg gumigarnitúrákat kellett cserélni.
Az G-s astra, pedig úgy gondolom a legjobb opel, amit valaha gyártottak, de nagyobb, tágasabb autó kellene. De azt a tanácsot kaptam, hogy ha G-s astra, akkor 1.6 benzin legyen.
Passatból az 1.9TDI-re azt mondták tulajdonosok, hogy vegyek egy átlagos állapotú autót, rá kell költeni egy bizonyos összeget, és elvisz a világ végére is, megbízható autó.
A Mondeókról még nem hallottam semmit sem, tetszik, angolok csináltak egy statisztikát, ott a harmadik helyen szerepelt a Ford motor, magasan az első helyen pedig a Honda.
Toyota Avensis-t már ajánlották nekem, de ez a típus nem tetszik, bár az tény, hogy a d-4D motorok nagyon jó, megbízható motorok.
Tehát akkor már csak azt kell eldöntenem Vectra C, Mondeo, vagy Accord
1.2 Milliból gyönyörű 2006os mondeot tudsz venni:)
Nekem is ilyen van csak Ghia felszereltségben ja éd dízeles:) semmi probléma nem volt még vele:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!