Mi a helyzet az autógázzal? LPG vagy CNG? Megéri-e a benzinhez képest? Évek múlva mennyi emelésre lehet számítani?
Megéri jelen pillanatban mindekttő, ha eleget autózol. CNG leginkább külföldön, mert Magyarországon még mindig kevés helyen lehet tankolni. LPG-n sokat emeltek eddig is, de már nagyon kiforrott technika. Viszont vannak motork (pl. régi BMW-k), amibe egyszerűen nem lehet beszerelni, tehát érdemes eleve olyan autót választani, amivel mások már szereztek tapasztalatokat.
Mennyi emelés várható? Hát ezt az asztro-showban kéne megkérdezni a TV-jóstól, kb. a többi üzemanyaggal arányosan megy az ára mindkettőnek, max. akkor emelnek ha nagyon sokan térnek át, de egyenlőre még nem észlelhető nagy növekedés.
Én a CNG-n gondolkodom nagyon erősen.
Itt az osztrák határnál rengeteg kút van, 1,1 Euróért adják. Kb. annyi a fogyasztás mind gázolajból. 2018-ig nem lehet rá jövedéki adót tenni.
Én Grande Puntókat nézegettem, abból van gyári CNG-s.
Fogyasztása:
-benzin: 6 liter: 2580Ft
-dízel: 4 liter: 1720Ft
-CNG: 4 Kg: 1320Ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!