Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót ajánlanátok nekem?

Milyen autót ajánlanátok nekem?

Figyelt kérdés
Autóvásárlás előtt állok: kicsi, kis fogyasztású, 5 ajtós autót keresnék kb. 500 E Ft értékben, mit ajánlotok? Milyet nem? Mire kell odafigyelnem?
2013. aug. 25. 17:52
 1/8 A kérdező kommentje:
A FIAT Punto nagyon tetszik pl.
2013. aug. 25. 17:54
 2/8 anonim ***** válasza:
30%

[link]

5 literrel elmegy

2013. aug. 25. 17:55
 3/8 anonim ***** válasza:
20%
melyik okos pontozta le a válaszom, és miért?
2013. aug. 25. 18:20
 4/8 anonim ***** válasza:
72%

A kérdező kicsi autót keres, a Vectra nem az, akármennyire is próbálom úgy értelmezni a szöveget (oké, egy platós IFA-hoz képest kicsi). Ha meg a szervízköltség, kötelező biztosítás és adók is számítanak, akkor pláne nem. Ráadásul 100.000 forinttal el is van csúszva a vételi összeg a konkrét autónál, autóvásárlásnál meg inkább tartalékolunk 20-30%-t folyadéokra, gumikra, átiratásra és állapotfelmrésre, nem pedig túlköltekezünk. Ezzel nagyjából azt is letudtuk, hogy mire kell odafigyelni. Aki ilyen szempontokkal keres autót, annak a Vectra felérhet egy kissebb pénzügyi öngyilkossággal. Az az évi 40-50 ezer forint (vagy 60-70), amivel többet rákölt az ember, igenis számít annak, aki olcsó autót keres. Astra, de még inkább Corsa akkor már. Vagy ha nem Opel, akkor ezek:

Suzuki Swift: [link]

Peugeot 106: [link]

Ford Fiesta: [link]

Nissan Micra: [link]

Fiat Punto: [link]

2013. aug. 25. 18:51
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A punto akár jó is lehet. A lényeg nem a típuson, hanem az állapoton van. Nem számít, ha sokat futott(kevésbé pörgetett órájú), ha 1-2 évvel idösebb, vagy ha van rajta javított elem, viszont nem lehet lelakott, nem járhat furcsán a motor, nem lehet rajta négyféle gumi, stb. stb.

Diesel elég kevés van kicsiben, szerintem inkább benzinesben gondolkodj, ha nem használod majd túl sokat. Maradjon pénzed olajcserére, és vezérlés cserére(ha szíjas), meg egy-két nem tervezett javításta is!

2013. aug. 25. 19:00
 6/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat, számomra hasznosak, mindenkit felpontoztam.

Épp a hasznaltauto.hu-n nézegettem pár autót, és valóban a Punto úgy közel állna hozzám. pl. néztem ezeket:

[link]

[link]

[link]

Igen, benzinesre gondoltam.

Egyedülálló anya vagyok, van egy 4 éves fiam és hát hirtelen kellene egy kis autó, amit jórészt csak itt a városban használnék.

2013. aug. 25. 19:41
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát ha tetszik, akkor vedd azt, nem kell túlbonyolítani :) A már korábban említett állapotfelmérésre és szükségszerű cserékre mindenképp tegyél félre, kép alapján aligha tudja bárki megmondani, hogy egy autó pontosan milyen műszaki állapotban van. Az sem árt, ha van egy ismerős szaki, akihez vinni tudod hiba esetén vagy szervizelni. Sok lenyúlós auótószerelő akad Magyarországon, szóval vigyázni kell, hova tolod be a járgányt. De ha sikerül egy tisztességes példányt kifogni, nem sok gond lehet vele az egy-két korai gyermkebetegségen kívűl, mert amúgy strapabíró kis autó.
2013. aug. 25. 19:54
 8/8 anonim ***** válasza:
Punto jó választás, több is van az ismerősi körömben. Az 1.2-es benzinmotorjuk, nagyon kiforrott konstrukció.
2013. aug. 25. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!