Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet a baja a kuplungnak?...

Mi lehet a baja a kuplungnak? (többi lent)

Figyelt kérdés
Van egy Suzuki Swift 1.3 2007 (tehát az ujjabbik )a kuplung abból a szempontból jó ,hogy semmi recsegés elindul az autó szépen, viszon csak akkor ha kb teljesen felengedtem a kuplungot ez nagyon zavaró mivel elég nehézkes egy emelkedőn elindulni ,egyébként 1 éve van meg a jogosítványom Opel Corsa 1.2 esen tanultam, de azon jó volt.Szomszédunk egy oktató ahol tanultam vezetni és neki is ilyen autója van és ő mondta hogy a kuplungnál kell valami csavart meghúzni és akkor lent fog fogni! Vagy ezt nem szabad? Esetleg valami baja lehet? Köszönöm a segítséget előre is ! :)

2013. aug. 23. 17:30
 1/7 anonim ***** válasza:

Milyen az az "ujjabbik"?

Az autók kuplungjai nem egyformák, van amelyik lentebb, van amelyik fentebb fog. Ha lesz egy kis rutinod, akkor már kb. 10 perc alatt fogod megszokni ha másik autóba ülsz át!

:)

2013. aug. 23. 17:34
 2/7 A kérdező kommentje:
Az lehet,ültem Renaultba, Suzukiba,Opelba, de csak a Suzukinál fogott a kuplung legfelül,persze tudom hogy kell még tapasztalat,csak idegesítő hogy pl egy emelkedőn 2x elkel idúljak hogy ne fulladjak le ,míg a másik kettő autónál semmi gond nem volt :D
2013. aug. 23. 17:37
 3/7 anonim ***** válasza:
Emelkedőn kézi fékkel indulj, mert agyonvágod a kuplungot! Én is dieseles Toyota Yarison tanultam majd átültem Swiftbe, eléggé elszenvedtem vele, mire megtanultam mindent. A Yarisnál emelkedőn elég volt az üzemifék-kuplung kombó, Suzukinál gáz-kuplung-kézi fék kell. Ennek köze lehet ahhoz is, hogy az egyik diseles a másik benzines. Nincs semmi baja sem a kuplungnak csak szokatlan. Másik érdekesség még, hogy a lükfercet illetve az 1-est néha recsegve veszi.
2013. aug. 23. 17:42
 4/7 anonim ***** válasza:
*újabbik
2013. aug. 23. 18:05
 5/7 anonim ***** válasza:
Kicsit lazítani kell a kuplungbowden feszítőcsavarján és akkor lejjebb fog fogni a pedál.
2013. aug. 23. 19:12
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,szerintem is ezt mondta a szomszéd ,ezt a bowdenes dolgot :) hát inkább nem piszkálom :)
2013. aug. 24. 13:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Szóljál valamelyik fizikai beállítottságú haverodnak és egy perc alatt megoldjátok a dolgot.
2013. aug. 24. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!