Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem néznének hülyének?

Nem néznének hülyének?

Figyelt kérdés
Nem néznének hülyének, ha egy 1976-os Cadillac Eldorado-val járkálnék egy kisebb Hajdú- Bihar megyei városban? A napokban készülök megvásárolni a nevezett autót, régóta szeretnék egy ilyet és most jelezte az egyik autókereskedő cég, hogy sikerült szerezniük egyet. Egy 7988 ccm benzin motor hajtja, 283 Le-vel. Egyébként ez már luxusadó alá esik? Előre is köszönöm a válaszokat!
2013. aug. 22. 14:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
68%

Nem hülyének, hanem apuci pénzével villogó parasztnak fognak nézni. Már csak a tájszólásod miatt is. (otthol helyett mi magyarok otthon-t mondunk)

Én nem ezért néznélek hülyének, de ez egyéni vélemény:

8 literes motorból mindössze 283 lóerőt sikerült kipréselni akkoriban.

Manapság egy 2 (!!) literes turbómotorból is ki tudnak hozni többet is. Mitsubishi EVO 10-ről beszélek pl. Namost ennek fényében elég pazarlónak érzem, hogy 25-35 liter benzinből furikázol 100 km-t, miközben ha az EVO-nak kitaposod a belét, akkor is 20 liter körül lenne kb a max. De átlagos használattal 13-15. Ami a harmada a csodaautódnak.

Te egy hónap alatt a levegőbe pöfögsz annyi szennyezőanyagot, mint egy átlagos lakás egy egész fűtésszezonban.

Ráadásul tök fölöslegesen, mert egy 18 körüli srácnak érdemben semmi szüksége autóra. Most, 26 évesen kezdek gondolkodni, hogy jó lenne egy járgány hosszabb távokra. De városon belül az autó csak bonyolítja a dolgokat. Parkolás, egyirányú utcák, ha este kocsival mész nincs sörözés stb.

Ezért néznélek hülyének, mert a semmire pazarolod a Föld drága erőforrásait.

De persze ezt hiába magyarázom neked, úgysem fogod megérteni.

2013. aug. 22. 16:27
 12/21 A kérdező kommentje:
11-es nem érted a lényeget. a régi amerikai kocsikat szeretem és nem a mai járműveket. Nyugodtan járkálhatnák apám Maserati Grantourismo-jával, de nem kell mert nekem nem tetszik. A fogyasztást majdnem eltaláltad, meglehet tartani 30-40 liter között, de többet is ehet, lábtól függő.
2013. aug. 22. 17:21
 13/21 anonim ***** válasza:
31%

Kérdező! Gondolom rájöttél, hogy felesleges volt feltenni a kérdést mert itt a Gyk-on csak irigy, szánalomra méltó magyarok válaszolnak akiknek még egy rossz taligára se telik és busszal közlekednek de még a szerencsétlen meg is magyarázza, hogy mért nem jó ha van autója az embernek.(egy irányú utca .... ohh te világ g@néja, hogy lehetsz ilyen szánalmas irigy?!?! Tipikus ny@morult magyar!

Ne foglalkozz senkivel főleg ebben az országban élők véleményükkel. A utcán majd megnéznek és a többségük kibeszél de nem tudsz mit csinálni ha teheted költözz el az országból mert itt akinek 5ft-tal több van az már csaló, maffiozó, gyilkos stb. Főleg, hogy nektek 10 ft-tal van több így többszörösen kapod majd a gyűlölködő megjegyzéseket, nézéseket.

Majd néha nézz be Debrecenbe hátha összefutunk:)

Balesetmenteset;)

2013. aug. 22. 17:39
 14/21 anonim ***** válasza:

Álljunk már meg előző...én irigy?

Szerintem világosan látszik a válaszomból, hogy ha nekem fizetnének, akkor sem kellene egy Eldorado.

Akkor már inkább egy Tesla Model S, ami minden tekintetben (dinamika, menetteljesítmények, kényelem) felülmúlja az Eldoradot, ráadásul 2,5 l benzin árának megfelelő áramot fogyaszt el 100-on. Sőt ha Pesten használnám, akkor van olyan benzinkút ahol ingyen és viszonylag gyorsan tudnm tölteni, szóval még ezt a költséget is töredékére lehet csökkenteni - egyéb kompromisszumok nélkül. Karbantartási költségei pedig gyakorlatilag nincsenek mert kopó alkatrész a fék és a kerékcsapágyak az egész autóban - nyilván túlzással.

Szóval nem kell utánakötni egy benzinkutat, ha használni akarom :)

Nekem ez elég szimpatikusan hangzik :)

Kérdező, azzal valóban nem tudok vitába szállni, ha neked ez tetszik.

A kérdésedre válaszoltam, és fenntartom: én személy szerint hülyének nézlek.

De ez szívem joga, mint ahogy neked is, hogy ettől függetlenül olyan autót vegyél, amilyet csak akarsz :)

2013. aug. 22. 18:05
 15/21 A kérdező kommentje:
köszi 13-as. szeptembertől a Debreceni Orvostudományi Egyetemre fogok járni, metál piros a Cadillac, majd gyere oda ha látsz vele.
2013. aug. 22. 18:26
 16/21 anonim ***** válasza:

Akkor most mondjam azt hogy én meg téged néznélek hü'yének, hogy 30 millióért veszel autót aminek az éves fenntartása is milliós összeg(a minimális fogyasztási költségen kívül az adók, alkatrészek(még ha csak kopók is), szervizköltség( a TSZ gépszerelő józska bá még a motor háztetőt se tudja felnyitni nem, hogy olajat cserélni). Szóval amit üzemanyagon spórolnál azt a fenntartása elviszi. Ezzel szemben ennyiért vehetnél 3 literes fogyasztású Volkswagen Lupo-t ami kerül 1 millióba a fenntartás éves szinten 50-60 ezer.

29 millióért még az unokád is elautózna a Lupóval élete végéig. Akkor most ki a hü'ye?!?!

Mért baj az ha valaki addig nyújtózik ameddig a takarója ér.

Mindenki más szempont alapján választ autót.

És ha már az AUTÓ-nál tartunk.

Az említett két típus(Eldorádó-S model) ég és föld.

Biztos vagyok benne, hogy 100 emberből többen választanák a Eldorádót mert, vezetési élménye nem ér fel egy mai autóhoz sem.

2013. aug. 22. 18:26
 17/21 anonim ***** válasza:
50%
Az LPG a múlté, mostanában a CNG a menő. A gyári CNG szettet beteszik Olaszországban, negyedmillióért vehetsz egy masinát, ami átrakja a csőből a gázt a kocsiba, és onnantól nem 420 Ft-ért jársz, hanem 50-ért. Szőröstalpú román cadillac boyoknak kötelező.
2013. aug. 22. 21:09
 18/21 A kérdező kommentje:
17-es ha már szőröstalpúzol, megtudod mondani miért mondják azt a románokra? vagy csak jár a szád, amit hallotál mástól és most te is azt mondod?
2013. aug. 22. 22:22
 19/21 anonim ***** válasza:
2013. aug. 23. 06:09
 20/21 A kérdező kommentje:
kedves 19-es, ha most a levett erdélyi részekre célzol, akkor te is a sirákozó zánalmas emberek közé tartozol. Ahogy én látom magyarország jelenlegi helyzetét, megkell mondani a saját kis területével sem képes elboldogulni, akkor mi szüksége lenne a többire? attól függetlenül hogy nagyváradi vagyok, nem tartom magam románnak, annyi a románságom hogy beszélem a román nyelvet. Egyébként miért kell gyűlölködni egy olyan társadalom felett, aki már nem tehet az esetleges bűnökről, az a generáció már kihalt, akik a leválasztást csinálták, ily módon a franciákat is gyűlölöd? nekik nagy szerepük volt az elvett területek elosztásában. az pedig hogy magyarország évszázadokon át a szopott f*asz szopó oldalán állt, nem az egyébb nemzetek hibája. ha magyarország a borsónyi agyával nem üzen hadat a szovjetúniónak (egy ezerszer akkora hadseregnek), szinte semmi problémája nem lett volna. itt fejeztem be a vitát, mert ez már nem tartozik a kérdésemhez!
2013. aug. 23. 10:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!