Valóban annyira sz*r gép a Lada?
Fél milláért már tényleg lehet találni jó állapotút és swiftből már egy pöpec állapotban lévő 2002-2003 évjáratú 16V 84 lóerőset is lehet venni.Ezekhez sem drágább az alkatrész mint egy ladához és kb annyira biztonságos is van mint egy lada talán egy kicsivel még biztonságosabb is.Hiába az anyag a vastag lemez önmagában semmit nem véd hisz a ladának szinte 0 a gyűrődési zónája.
Mellesleg még kényelmeseb a ladától,tudom mert ladánk és swiftünk is volt.Aműgy meg hiába a gázüzem a lada bevágja benyából a 9 litert minimum és mivel gázból többet eszik legalább 2 literrel így ugyan ott vagy mint ha benzinnel tankolnád szóval nem fog gázzal sem annyit fogyasztani mint egy modernebb személyautó.
itt egy pár swift 3ajtós 5 ajtós és szedán kivetelben készűltek
De ajánlani tudom a toyota carinát is igaz ehhez drágább az alkatrész mint a ladához vagy a suzukihoz de viszont cserébe kapsz egy nagy bódét ami kényelmes és már biztonságos is.kettő is van a családban 2.0 benzines és 2.0 dízeles egyikkel sem volt váratlan meghibásodás mondjuk mi mindig mindent kicseréltünk rajta a haveromnak 1.6 benzines 117 lóerős van belőle.Magyarországon az 1.6 benzinesek a legelterjedtebbek ebből a típusból. Amúgy még a 2.0 benzines sem fogyaszt annyit mint a lada.Ezekből mind a benzines és a dízelels változatok egyaránt megbízhatóak.
és tessék itt egy pár jobb álapotú carina hogy keresgélned sem keljen.
Rengeteg márka van még ezeken kívűl s mindben akad jobb állapotú autó!
Viszont ha mindig is szíved vágya volt egy lada akkor nem kéne itt ilyen kérdést feltenned hanem elmégy és veszel egy ladát.
"Ennyiért legalább nem várhatok csodát, és van egy igazi, még anyagból készült autóm."
A Lada meg az anyag...nevetséges. Végignéztem direkt a te kedvedért az 1300/1500 hirdetéseken, két kiemelkedő futásteljesítményű autó volt, 200.000 és 240.000 kilométerrel, de a Lada motorok többsége 150.000 környékén megadja magát, onnantól kezdve már csak nagy törődéssel (sok pénzzel) vagy teljes motorgenerállal lehet tovább üzemeltetni őket...még nézd meg a korábban linkelt nyugati autókat, amik akár szétszedés nélkül teszik a dolgukat 20+ éve. A Lada autó ennyit bír, ennyire tervezték, még egy nyugati autó ugyanolyan költségekből elmegy 5-600.000 kilométert. Lehet, hogy csak 200.000-t fogsz kidobni az autóra, de kb. ez az összes előnye. Tévhit, hogy olcsóbb lenne a fenntartása - a nyugati autók piaca vagyunk már mi is régen, ugyan olyan olcsón kapjuk az alkatrészt, mint egész Európa.
Amit 500 alatt veszel extrás nyugati gépet, az egy széthajtott sz@r, pláne hogy jó ideje már nem a tartósság a legfőbb szempont a nyugati autók gyártásakor. Amit megis jó állapotú, az épp olyan öreg és fapados mint a Lada.
A Lada egyszerű és viszonylag megbízható autó, a titka az, hogy törődni kell vele, mint minden más autóval, és akkor semmi gond nem lesz vele. Sokan úgy gondolják hogy a Lada egy tönkretehetetlen vasdarab, amivel bármit meg lehet tenni, az bírni fogja... hát nem így van. Ajánlom figyelmedbe a Lada 110,111,112 családot, bőven 500e alatt tudsz belőlük venni 2000-2005 évjáratút, jó állapotban, korszerű motorral, nagyon jó fogyasztással, extrákkal, olcsó alkatrészekkel. Sokan fikázzák, mert állítólag csúnya, és mert csak egy szar Lada, de állítom többet mint a sok más hasonló kategóriás nyugati divatautó.
Még Vladimir Putin is Ladával jár. Akkor nem lehet rossz.
12-es!
Az 1300-as Ladámban (125 000-be került) 240 000 km van és a "motorgenerál" annyi volt, hogy főtengely csapágyak, dugó gyűrűk lettek cserélve, hengerfej síkolva, hengerfej tömítés egyszer cserélve. Még nem kellett felfúrni, jó minőségű olajat kap, nem fogyasztja. A rohadást megelőztem műanyag alvázvédő burkolattal, fogyasztást 11-ről 7,5-re levittem. A Ladák 40-50! évre lettek tervezve.
Kérdezőnek:
Ha nem zavar a szervó nélküli vezetés, keress egy jó állapotú Ladát. Ezeket még életérzés vezetni.
"A Ladák 40-50! évre lettek tervezve. "
Az én autómban meg 315e km van és soha a büdös életben nem volt benne még megbontva a motor, nem, hogy gyűrűzve... Menetteljesítménye alapján nem is kell még egy jó 100e km-ig. Pedig soha nem babusgattam.
Nagy frászkarikát tervezték a a ladát 50 évre. Az, hogy te külön alvázvédővel szerelted fel a gépet és úgy bánsz vele, mint egy hímestojással az más tészta.
"A rohadást megelőztem műanyag alvázvédő burkolattal..."
Ez pontosan micsoda? Hol kapható? Engem is érdekelne.
A miénk meg már 35 éves. Igaz, ehhez képest nagyon keveset futott. De még gyári összerakású a motor. Soha nem volt megbontva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!