Miért mondják, hogy a suzuki ilyen jó, meg olyan jó?
Én pont emiatt, mert mindenki mondogatta vettem egy 3 ajtósat, és hát az utóbbi fél évben azért kellett rá költeni rendesen.
Vezérlés csere, kerékcsapágyak, alapjárai motor, hátsó fékdob, kipufogó, féltengelyek, és sajna nekem ez úgy jön le, hogy az átkozott kocsin mindig előjön valami hiba. Oké használtan vettem, de a sok suzuki fan mégse mondja már azt, hogy erre nem kell költeni, mert nekem mindig tönkremegy rajta valami.
Autószerelői közegben járok és haver az a helyzet,hogy ha csak Suzukik lennének én már éhen haltam volna.
Minden autóra eljön ez a sors...Bakker jobban is átnézhetted volna vagy átnézethetted volna mert mindenki azt mond amit a másik szeretne hallani.
Eddig három új sztyukink volt, nemrég vettünk egy Kizashi-t, hátha ez rosszul sikerült darab. Az előzők hiba nélkül futottak, szervíz sosem kellett.Az utolsó egy háromajtós 1.5 volt..
Ja, és mindegyik automataváltós..nyugodtan túrhattam az orrom, nem kellett a váltóval bíbelődni.
"Mert relatív olcsó a fenntartása de más érv nem szól mellette az árát se tartja .."
-Olcsó. Igen.
-Más érv nem szól mellette? Szerinted. Szerintem: Könyen szervizelhető, olcsó alkatrészek vannak hozzá. Ha beb*szod az egyik ablakot, a bontóban kapsz újat kavicsokért. Örökéletű motorja van, nagyon jól is repíti még az 1.3-mas is a kasztnit. Egyetlen egy hátránya van: roncsderbire nem alkalmas. De egy korabeli, ugyanolyan kategóriájú autóban is pontosan ugyanannyi esélyed van túlélni, mint egy Swiftben. Szóval relatíve nem biztonságos. ;)
-Az árát nem tartja? Mégis miért? Tartósan 100-300 ezer az összes. Ennél hova lejjebb? Akinek van egy kevés esze, az kihasználja a sok barom negativitását és vesz egy elég jó autót szaré'-hugyé'.
Le lehet pontozni. :)
Na a szuzuki gyűlölők ezt a kérdést is megtalálták :D
Lásd a statisztikákon.Ez már szinte nevetséges hogy alaptalanúl lepontoznak mindenkit aki azt mondja hogy jó autó a szuzuki!
Én 5 éve vettem egy 2001-es évjáratút. Volt benne kb 120 ezer km, én tettem bele még 60 ezret. Azóta az alábbi problémák jöttek elő rajta:
- jobb első ablakemelő
- központi zár nem vezérli előbb a jobb hátsó, majd a bal hátsó ajtót
- szétrohadt kipufogó cseréje
- 3 db izzó csere (fényszóró, tolatólámpa, féklámpa)
A kopó dolgokat most nem írtam ide, de pl. a kipufogó is olyan, amit előbb-utóbb minden autón cserélni kell.
Olyan baja nem volt, hogy ne tudtam volna menni vele, inkább apróságok.
A múltkor ideges voltam, mert egyszerre volt rossz a központi zár (bal hátsó ajtó), meg eljött valami zörgés a motortér felől (lelazult valami fém lemez). A szerelőm azzal vigasztalt, hogy az előbb vittek be hozzá egy 5 éves Citroent, amiben most váltót kell cserélni, és többe fog kerülni, mint az én autóm. Így már nem is fáj annyira, hogy az elmúlt öt év alatt rá kellett költenem vagy 100-150 ezer forintot az enyémre (ebben mondjuk 2 műszaki vizsga is benne van) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!