13 évesen, ha elkap a rendőr egy 125 köbcentis motorral, nagyon megbüntet?
ha itt a közeli földutakon megyek motorral (senki nem jár arrafelé) és véletlenül egy helyen észrevesz a rendőr, akkor megbüntet, vagy csak azt mondja nem szabad?
úgy tudom a földútra nem vonatkozik a kresz, de ez nem biztos
dehogy nem vonatkozik... minden ami nem magánterület az közút. A föld út mondjuk attól még lehet magán tulajdon de ha, ki lenne téve a a tábla hogy a KRESZ szabályai érvényesek akkor ott vagy mintha közúton mennél.
Amúgy meg nagyon megbüntet, legfőképp a szüleidet pénzbírságra, téged meg 2 évre eltiltanak.
Igen, elég komolyan megszivatnak. De mondok valamit: ha rendőrt látsz, húzd a gázt ahogy birod, a rendőr gyalog, vagy autóval úgy sem fog utólérni, te meg bújj el valahova, vagy ha a közelben laksz, próbálj hazamenni a motort meg dugd el (persze a rendőr ne lássa merre mész).
Ajaj, hányszor eljátszottam én ezt fénykoromban :)
Nem büntet, de 14 év alatt még a bíró se büntethet.
Eltiltás: Igen ez létezik, a rendőr a helyszínen eltilt a további cselekménytől, vagyis tolnod kell a járgányt.
Szépen hazasétáltok a rendőr kiséretében, otthon aztán a szülőd jelenlétében felveszi az adataidat és feljelent. Ha kiderül, hogy a szüleid tudtával motoroztál, akkor ők kapnak egy vastag csekket.
Néhány ilyen eset után mész a szüleiddel együtt a családsegítőbe (Régi nevén: gyámhivatal) fejmosásra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!