Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen ruhát vegyek fel...

Milyen ruhát vegyek fel motorozáshoz?

Figyelt kérdés
Jogsi, motor még nincs meg. De szerintem vagy 50-eset, vagy 125-öset veszek. Suliba járáshoz használnám, ami 15 km. Az út nem olyan forgalmas, és nyugodtan vezetnék. Mik kellenek?
2013. júl. 29. 19:25
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 80ccm motorom van. Amit felveszek: protektoros dzseki és nadrág, gerincvédő, kesztyű, sisak, cross csizma és sisak. Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz költeni cuccokra, akkor a legfontosabb a csizma, kesztyű és bukósisak. A csizma azért fontos, mert, ha rádől a 100-120kilós motor a lábadra és csúszol így 10 métert, semmi nem marad a lábadból. Soha ne motorozz rövid ujjúban, vagy rövid nadrágban, ha nem akarsz nadrágra költeni, akkor valami erős, vastag farmerban járj motorzni. Amúgy mindent ki lehet fogni akcióban. Sorolom a példáimat: csizmám 40ezer helyett 18ezer, sisakom 38ezer helyett 21ezer, dzsekim+nadrág 56ezer helyett 36ezer. Minden motoros boltban állandóan vannak elég nagy akciók.
2013. júl. 29. 19:43
 2/19 anonim ***** válasza:
36%
Hát ilyen kisebb motorokra szerintem hülyén jön ki, ha úgy beöltözöl, mint valami vad motoros. Egy 125-re elegendő, ha felveszel egy jóminőségű bőrkabátot (ha nincs ilyen meleg), egy jó minőségű farmert, meg valami rendes cipőt (ne teniszcipő legyen vagy ilyesmi). És ez elég is.
2013. júl. 29. 20:03
 3/19 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a választ!

Szerintem veszek olyan projektoros dzsekit, kesztyűt, sisakot. Ezekkel mennék suliba, mert ugye a nadrág nyáron túl meleg lenne, a gerincvédőt nem tudnám hova tenni, és a csizma kényelmetlen lenne. Persze hosszúnadrágot mindenképp vennék fel. Majd körülnézek, hátha van valahol akció! :)

2013. júl. 29. 20:10
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Kötelező:Bukó,csizma,kesztyű,ami nagyon sokat számít esésnél ha van nálad pluszba protektor vagy valami védők azok a :gerincvédő,térd,könyök védők.Egy normál mociskabátban egykettő helyen meg van erősítve protival a kabát szóval érdemes azt venni,mellesleg a csajok is szeretik ha rajtunk van :)

Motoros ruházat eső és szél álló,nyáron már ezeket csak elpakolod ha esős időre.Előbb legyen meg a jogsid,aztán vegyél motort!

Sok sikert!

2013. júl. 29. 20:40
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Maximum annak jön ki hülyén, akinek fingja sincs a motorozásról, és nem tudja, milyen veszélyes egy esés akár csak 50el is. A nagy motorosok tisztelni és becsülni fognak, hogy van eszed és beöltözöl kis motoron is, mert látják, hogy komolyan veszed és igazi motoros vagy.
2013. júl. 29. 20:54
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom robogót veszel.Vagy valami más az elképzelés?

Robogó: Bukósisak alap,valami hosszú farmer ez alatt jó ha van legalább valami térdvédő,magasszárú cipő.Kesztyű,és lehetőleg egy protektoros bőrdzseki vagy egy ilyen ing.

[link]

Szerintem egy váltó póló sem árt,izzadás végett.

Ha valami sportmotor a cél akkor oda valami erősebb cipő,kimondott motoros nadrág,vagy valami erősebb farmer+térdvédő/sípcsontvédő.Bőrdzseki: [link]

Természetesen bukósisak,kesztyű elengedhetetlen.

2013. júl. 29. 21:57
 7/19 A kérdező kommentje:
Eredetileg robogót akartam venni, de inkább várok vele, és 18 évesen veszek egy nagyobb motort. Akkor viszont megveszek mindent, amit csak kell. Nagyon köszönöm a válaszokat!
2013. júl. 29. 22:37
 8/19 anonim ***** válasza:
Ha meleg a motoros nadrág: Vannak farmer kinézetű kevlár szövésű protektoros nadrágok, én ilyet használok, nekem nagyon bevált (esni is jó benne, 80km/h-val mentem, mikor hátulról elütött egy autó, és mondhatni kényelmesen csúsztam, motor összetört, én egy horzsolással megúsztam, felcsúszott a dzseki. A nadrágon sérülésnek/kopásnak nyoma sincs!)
2013. júl. 29. 23:22
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy már előttem írták, megfelelő csizma(vagy hosszú szárú munkavédelmi bakancs), kesztyű, bukó és egy jó kabát.

Ezek közül csak a lábbeli olyan amiben egész nap vagy. Tehát ebből olyat kell választani ami hosszú távon, menetszél nélkül is jó.

Nadrág szintén jó lenne a protektoros motoros. De ebben ülni suliban nem lehet valami jó. Szóval ebből vagy valami nagyon jól szellőző nyárit(hidegebb időre meg mellé egy zártabbat) vagy legalább térdvédő. Azt farmernadrág alá vagy fölé fel tudod venni, ha meg odaértél le.

Aki meg azt mondja hogy hülyeség az vagy hülye vagy még csak bicajjal se esett el soha.

Én nemérég estem el kanyarba motorral. Kb 20-al mentem akkor, de a bakancsom elég randán néz ki... Én meg karcolás és zúzódások nélkül megúsztam. Csak a vállam fájt pár napig. Szóval hasznos dolog a protektor.

Az meg aki pólóban, rövid gatyában és strandpapucsban motorozik nem normális. Bicajjal is buktam már úgy hogy csontig kopott a bőröm. És ott nem száguldottam és csak a kb 15kg-os bicaj esett rám, nem egy 100kg feletti motor. (persze ott térdnadrág volt rajtam, ami még talán védett is valamennyit)

2013. júl. 29. 23:55
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Motoros nadrág helyett,egy jó nadrág,bőrből vagy farmerból és ahhoz tudsz venni térdvédőt mondjuk military boltokban és az egész jó is és a célnak is megfelel és nem kerül annyiba mint egy proti.

A bakancsnál is lényeg hogy magasszárú legyen,20-ból vehetsz jóminőségű katonait vagy közepes minőségű új mocis csizmát,ezzel nem érdemes spórolnod mert ha a lábad eltörhet úgy hogy utána motorra sem ülhetsz...

2013. júl. 30. 06:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!