Miben nyilvánul meg manapság egy autó/jogosítvány, egy 17-20 éves FŐLEG fiú számára?
Tehát kicsit érthetőbben: Régebben a jogsi, vagy egy autó, munkaeszköz, illetve kényelmi célt szolgált.
Persze mindenkiben ott van már kisebb korában, hogy milyen lehet vezetni, így már várja hogy annyi idős legyen.
Vannak olyan szituáció, vagy olyan munkahelyek (helyszín, vagy időbeosztás tekintetében) ahol tényleg elengedhetetlen egy saját autó. (jelen esetben csak a B kategóriáról van szó)
Sok olyat hallok hogy apuka ölébe vette apró kis gyerekét (fiú gyerekét), hogy kormányozgasson (ahogy ő mondja "vezessen"). De minek?
Meg itt is sok olyat olvasok, hogy: "Még csak ennyi meg annyi idős vagyok, lehet-e valami kérvénnyel előbb letenni a jogsit?"
Sok fiú csak azért akar JÓ autót, mert azzal "csajozni" lehet.
(az már mellékes, hogy amelyik nő erre hajt az OLYAN is)
Egy lakás, egy kirándulás, egy nyelvvizsga, egy érettségi, vagy egyetemi tanulmányok, stb, egyáltalán nem fontosak, de a jogosítvány igen.
(itt most nem arról van szó amikor tényleg szükséges)
Ez manapság egy presztízs kérdés sokaknál?
Vagy "felnőtté" válás szimbóluma?
A jogsit megcsinálni 2 hónap, én simán tudtam tanulni mellette a suliba is amit kellett.
És azért kell a jó autó, mert ez mindenkinek egyfajta önbizalmat ad, csajozás terén is, de úgy az egész életben (elég érdekes, hogy ez nem látod). Nameg én mindig is imádtam az autókat és a vezetés élményét, ezért kellett minél erősebb autó.
"És azért kell a jó autó, mert ez mindenkinek egyfajta önbizalmat ad, csajozás terén is, de úgy az egész életben (elég érdekes, hogy ez nem látod)."
Nem, mert csaj vagyok, és nem nagyon szeretnék csajozni :D
Igen, az igaz, hogy önbizalmat ad, de más az ha az ember dolgozik és fent tud tartani egy autót, meg tudja becsülni mert megdolgozott érte, tényleg szüksége van rá mint ahogy fentebb a legtöbben írták (és őket maximálisan megértem) és más az amikor úgy beszélnek a gyerekek a majd saját autójukról, mintha valami rang lenne.
Igen, de az ember mindig akkor érzi jól magát, ha eléri azt amit akar, és beteljesül a vágya, mégha annak a vágynak nincs is értelme. Na ilyen az autó, minden fiú vágyik egy jó erős autóra, mégha nincs is szüksége rá, de akkor érzi jól magát, ha megvan neki. És ugye egy autó nem olyan elérhetetlen vágy, és azért a legtöbb fiúnak ez az első.
De ez mindennel igy van: mindenki vágyik egy nagy kertes házra, mégha nincs is rá szüksége, egy nagy tévére, stb, stb.
Persze vannak kivételek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!