Dízel v benzin annak, aki egy héten 350km-t utazik és nem szeretne sokat költeni a dolgokra egyáltalán?
tehát összeségében. ha dízelhez hozzá kell nyúlni, az rohadt nagy gáz.. annak az árából kompletten fel lehet újítani a benzinmotort.. viszont benzines zabál.:D
szóval szerintetek ?
De lehet a dieselnél is hengerfej probléma. Én csak ezért írtam mert itt siránkozol hogy a diesellel mennyi költség lehet, csak azt ne felejtsd el hogy olyan nincs hogy a benzinest megveszed és akkor onnantól kezdve végig happy az a 10 év amíg használod. Kb 3 lehetőség van ami pénzügyileg lehetséges.
1, ez a legjobb alternatíva: veszel egy dieselt, komolyabb alkatrészeihez ne kell hozzányúlni egy jódarabig, és élvezed a csekély fogyasztást a benzineshez képest. Ráadásul gázolajhoz nem nehéz hozzájutni 300 forint/liter áron.
2, veszel egy dieselt, élvezed a csekéj fogyasztást, valami beszarik benne, de a fogyasztás miatt így sem jössz ki olyan rosszul anyagilag mint azt elsőre gondolod.
3, veszel egy benzinest amihez nem kell hozzányúlni, viszont a benzinkúton akkor is részletekben kifizeted a többletköltséget.
4, ez a legrosszabb verzió: veszel egy benzinest, többletköltséged van a fogyasztás miatt, és emellé meg bejöhet egy nagyobb szerelői számla is akár egy hengerfejrepedés után.
Magyarra lefordítva benzinessel nincs olyan alternatíva mikor spórolsz, mivel üzemszerű használat mellet a fogyasztás elviszi az a pénzt amit a diesellel megspóroltál volna.
Szerintem kamu ez a kérdés. Árat nem akar írni, csak hajtja a magáét. Jó akkor részletezem neked:
Havi 1400KM
Benzinessel: 40180 (410Ft=l)
Diesel: 31955 (415Ft/l)
Ez évente közel 98700 Ft-os különbség. Tegyük fel hogy a dízelnek drágább a kötelezője, így legyen évente 90.000 Ft. a különbség.
Árban kb ugyan annyi a két gépkocsi a használtpiacon.
Egy Golf 3 1.9 D ha el is romlik, fillérekből minden sarkon javítható (akárcsak egy 1.7 D Opel, vagy bármi más szívódízel)
Azt hiszem választ kaptál a kérdésedre, de nem tőlem, másik 30 hsz-tól csak nem veszed észre. Vagy nem érdekel...
# 27
Szerintem is kamu kérdés, már az előző válaszomnál írni akartam csak elmaradt. Árat nem kaptunk tőle, és csak a dieseleket fikázta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!