Alacsony éves futásra és rövidebb távokra megéri dízel autó?
Hát ártrani nem árt, csak nem melegszik fel télen...én négy kilcsit megyek a munkahelyig, alig mozdul a hőmérő...de viszont megbízható, nem macerás.
az igaz, ha sajátot kellene vennem, akkor csak benzinest vennék, lehetőleg tíz éven belüli EURO-IV-est...az már mindent bír.
autópálya nem játszik mert sosem voltam még olyanon, fater se még szerintem, pedig 50 elmúlt
rövid táv: min 10km
nincs pénz 4-es golfra. én 1 vagy 2esre gondoltam
"Ha évente mész 20-30 ezert km-t akkor dízel alatta amit a fogyasztáson nyernél elbukod az alkatrészen."
Nekem ugyan turbódízelem van, de arra még jobban szoktak fújni a benzines-fanatikusok ezzel az érvvel.
Évi 30.000 km-t megyek vele kb. A motor már közelít a 200.000 km-hez, de lekopogom, eddig sose volt komolyabb gond vele.
Számoljunk csak egy kicsit! 100 km-enként minimum 2 litert nyerek a fogyasztáson. Ha 420 Ft-os üzemanyagárral számolunk, ennyit takarítottam eddig meg: 200000/100*2*420=1.680.000 Ft.
Akkor miről is beszélünk?! Ha holnap reggel végleg be is adná a kulcsot, másfél millióért bőven hozatok a gyárból egy 0 km-es vadi új motort és kicseréltetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!