Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » E36 320i vs 323i fogyasztás...

E36 320i vs 323i fogyasztás VÁROSBAN?

Figyelt kérdés

Azt hallottam, hogy a 320i motorja gyengusz a kasztnihoz, ezért eszik is rendesen. Ismerősöm 11 literrel megyeget el Budapesten, nyugodt vezetési stílussal( dinamikusnak nem mondható, lassú, kiegyensúlyozott gyorsítások). A kérdésem az, hogy egy 323i-t(ami ugye a 170 lóerős újabb 2,5-ös motorral van szerelve) ki lehet hozni városban az említett 11 literes fogyasztásra(ami nagyon ideálisnak tűnik nekem), vagy azért jár a nagyobb motorral a nagyobb fogyasztás?

Végszónak: kérlek amiatt ne szóljatok le, mert városba nagy motoros benzinest akarok, és akkor a fogyasztásról kérdezek. :D

2013. júl. 25. 15:05
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Érme helyett inkább vegyesen fogok nézni mindkét fajta motorosból, aztán az állapot alapján döntök.
2013. júl. 27. 09:31
 12/15 szántóvető ***** válasza:
a max forgatónyomaték lényegtelen mivel azt csak padlógázzal lehet elérni.vígan el lehet járni egy kétezres autóval úgy hogy sosem padlózod meg ill.nem pörgeted 3000 fölé.de a legjobb ha kipróbálod ismid kocsiját.
2013. okt. 14. 11:39
 13/15 A kérdező kommentje:

Volt szerencsém azóta vezetni az ismerősöm kocsiját, igazi fanatikus által gondozott autó, nagyon kellemes volt, igaz, a benne lévő km-ek száma 80%-ban autópályán "keletkeztek".

Azóta egy ~210 lóerőre húzott 323ti-ben is ülhettem, itt csak mint utas, viszont amilyen élményt kaptam, azóta nem a fogyasztást számolgatom, hanem a lóerőket. :D

Persze azért érdekelnek a különbségek, ezért is emeltem ki a kérdést.

320i/323i/325i(most már ez is) sofőrök írjátok meg mennyit fogyaszt(ott) az autótok városban!

2013. okt. 14. 13:01
 14/15 anonim válasza:
Ha még aktuális én 25i vagy még inkább 28i (bár ez meg elég ritka) mellett döntenék,fogyasztásra nincs említésre méltó különbség...sőt a 4 hengeresek is bekapják a 10litert...jó a 20i,a hangja is gyönyörű de ugyanannyit megeszik mint erősebb társai. U.i. A 20i-ben (E36-ról beszélgetünk) 24 szelepes m50-es motor dolgozik,ahogy a 25i-ben,és a 28i-ben is,a 23i-ben ugyanezen motorcsalád 12 szelepes változata dolgozik,ja és '93 után mindegyik változó szelepvezérlésű a szívó oldalon (vanos) ,szerintem egy jó állapotú 93 előtti 25i a legjobb választás
2014. okt. 12. 13:20
 15/15 anonim ***** válasza:
Városba nagy benzinessel akarsz menni és még a fogyasztást is kérdezed ? XD Amúgy attól függ mi után.. egy 1.4 75le akármi után a 20i motor is egy erőgép vaddisznó modjára megy. Szerintem ha valami 1.4-1.6 os kocsi után váltasz akkor a 320i az bőven jó, pláne városba. 11 liter lazán meglenne, mindkettő majdnem annyit enne sőt 23i talán kevesebbet mert erősebb= könnyebben mozgatja a kasztnit. De alapvetően szinte egyenlőek.
2018. febr. 18. 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!