700 km-en 5 literes átlagfogyasztás jónak számít?
Figyelt kérdés
1 db 22 éves (21 éve forgalomba helyezve) 1,4-es benzines 44 kW-os Opel Astra F hatchback-em van, az ötajtós változat. A minap kíváncsiságból teletankoltam (50 literes a tankja ha jól tudom, a Corsa-é 45, már mint a második generációsé), majd városi és országúti körülmények között - ez utóbbin szerpentin is volt bőven - 2-3 személlyel megtettem összesen 700 km-t. Városban 30-50, országúton 80-100 km/h sebességgel közlekedtem, kivéve természetesen a szerpentines részeken. Mikor hazaértem a túráról a mutató elérte a legalsó gerezdet a jelzésnél és kicsivel a piros sáv felett volt. Nem tudtam, h a pirosnál még mennyi van benne, nem szoktam addig leengedni sohasem, így teletankoltam újra és 35 liter benzin ment bele. Ezek szerint a piros jelzésnél közel 15 liter még van benne?2013. júl. 23. 18:41
1/13 A kérdező kommentje:
A 2-3 személy + én mindig persze. :D
2013. júl. 23. 18:42
2/13 anonim válasza:
szerintem bekerült a rekordok könyvébe.
3/13 A kérdező kommentje:
Meghiszem azt. :D
2013. júl. 23. 18:53
5/13 anonim válasza:
Nem az az érdekes hogy mennyi maradt benne hanem hogy ha ugyanott teletankolod (kútoszlop is fontos) akkor kiderül mit evett. Ha nem ugyanott tankoltál akkor bármi lehet. De pl vedd figyelembe azt is hogy a szerpentinekről lejövet gondolom nem nagyon kellett neki nyomni.
6/13 anonim válasza:
Nekem is 20 éves autóm van és már szinte termeli a benzint :D
7/13 A kérdező kommentje:
Igen igaz, szerpentinen lefelé motorfékkel jöttem végig. :) Amúgy ugyanott tankoltam meg mind a kétszer.
Ha a link szerint 52 literes a tankja, akkor még kevesebbet evett...te jó ég. :D
2013. júl. 23. 19:06
8/13 anonim válasza:
Attól hogy nem 50 literes a tankja hanem 52 az semmit nem számít. Az a lényeg amit csináltál. Teletanktól-teletankig.
9/13 anonim válasza:
Az egy dolog, hogy a szerpentinről lefele szinte semmit nem fogyasztott, de valahogy fel is kellett mennie a hegyre annak az autónak nem? :DD
10/13 A kérdező kommentje:
És ott a pont 19:23-nál. Nem egyszer kellett hármasban húzatni végig, mert nem bírta szegénykém a negyediket. :D
2013. júl. 23. 19:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!