Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagyon gáz vagyok, hogy van...

Nagyon gáz vagyok, hogy van motorom és soha nem megyek gyorsabban a megengedettnél?

Figyelt kérdés

Sziasztok 1éve van motorom 300ccm 220km/h ig van kiórázva és még városon bellül 70nél többel nem mentem nem tartanak gáznak szerintetek?

Autópályán egyszer mentem 120al és ennyi volt.

2013. júl. 23. 10:08
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Tényleg én fülhallgatóval hallgathatok zenét??vezetés közbe(motor)
2013. júl. 23. 10:36
 12/20 anonim ***** válasza:
Szerintem igen, bár amint látod én kocsival menek normális tempóval. Igaz volt hogy odaléptem neki, de csak azért írtam hogy nem gáz az se ha komolyabb autód van, s bár mehetnél, de szabályosan csinálod mégis.
2013. júl. 23. 10:39
 13/20 Beviz Elek ***** válasza:
Én nagyon szeretek vezetni (autót), viszontnem cammogva, hanem haladva. Ha ismered amit vezetsz, megtanultad kezelni, hozzászoktál a forgalomhoz, akkor biztonságosan lehet haladni is. Elegendő felvenni a forgalom tempóját (+10 mindenhol) és lehet menni. A lassú is veszélyes!
2013. júl. 23. 10:45
 14/20 A kérdező kommentje:

És lenne még egy kérdés,van motoros ruhám,de városba nem szoktam felhúzni csak,ha megyek autópályán azért nem szól a rendőr?

Eddig még nem volt probléma belőle.

2013. júl. 23. 10:47
 15/20 anonim ***** válasza:
A teljes felszerelés csak a tanfolyam alatt kötelező, a mindennapi forgalomba elég a bukósisak. Az más kérdés, hogy városban, alacsony tempónál is lehet akkorát esni, hogy komoly következménye legyen, és amitől egy megfelelő ruha meg védhet. Ha már van akkor hord!
2013. júl. 23. 10:57
 16/20 A kérdező kommentje:
akkor hordom és alá veszek fel egy ruhát és ha leszállok akkor be teszem a csomagtartóba! :)
2013. júl. 23. 10:58
 17/20 anonim ***** válasza:

Hallgathatsz zenét, de nem ajánlom. Elveszi a figyelmed nagyon!:)

Amúgy meg nem kell száguldoznod, annyival menj, ahol biztos vagy magadban.

Szeretsz motorozni, de minél tovább élsz annál tovább húzhatod a szarvát.:)

Amúgy nem gáz, senki se tart gáznak, csak mert nem mész úgy... Az viszont gáz amikor egyesbe tiltásig húzza valaki 80-100-ig városba de ha van egy kis ív a főúton egyből elveszik a "tudása"...

2013. júl. 23. 12:07
 18/20 anonim ***** válasza:

#17: Ott a pont! Szerintem is az a gáz... Az mondjuk autós volt, de egy élesebb és egy normálisabb kanyar közti pici egyenesen kellett nyelezve leelőznie a szerencsétlennek, csak hogy fékezzen egy hatalmasat és gyökkettővel vegye be a teljesen szolid kanyart, feltartva engem (én se voltam valami gyakorlott, a motorom is gyönge, nem szoktam kanyarban előzni, no). Szánalmas. Ne akarjon menőzni, aki csak egyenesen tud menni gyorsan, ahhoz nem kell különösebb tudás...

Kérdező. Ahogy már a többiek is írták, dehogy vagy gáz. Ha azért mész lassan, mert nem mersz vagy hiányzik a tudásod, akkor se vagy gáz, az indokolt óvatossággal nincs baj, sőt.

Azt én is észrevettem, hogy a motorosok gyorsan mennek. No, városban nem annyira, rengeteg motorossal találkoztam, aki ott majdnem annyival ment, mint én, s én csak annyira gyorshajtok, mint a szolidabb autósok, pár km/h a megengedett fölött, ami nem okoz gondot s veszélyesebb is alatta, mert mindig mindenki megelőz, igaz, sokan annyival is, de az már nem érdekel.

A párom mesélhetne :) De én is, aki sokszor motorozom vele s különösen, ha nincs térképem vagy csak ő ismeri az utat, hajlamos vagyok nem leelőzni... Bár a kísértés nagy.

Nos. Neki egy 650-es BMW-je van s több, mint 90ezer km-es tapasztalata mindenféle utakon s különböző időjárási körülmények között. Valamint nagy szeretete a lassú haladás iránt, a fogyasztásra optimalizálás pedig a hobbija. Abszolút semmi lelki problémát nem okoz számára, ha kamionok előzik autópályán vagy főúton, ami elég gyakran megesik vele. Traktorra talán még nem volt példa és biciklire sem, legfeljebb együtt haladtak, 50-es robogó azért már volt. Ez nem jelenti azt, hogy ne gyorshajtana rengetegszer, csak éppen 1-2 másodpercre, illetve a Magyarországon túlhasznált 30-as, 40-es, 60-as tábláknál. Viszont autópályán 80-90-nel szeret menni, adott esetben pedig sokkal lassabban (lejtőmániákus. én is szeretem őket meggurulni, de van egy minimális sebességigényem).

Csak hogy tudd, ilyen is van, de ha eléred a párom szintjét, vagy akár az enyémet, akkor már nem tarthatsz igényt a motoros társadalom elismerésére, igaz, mi a fogyasztásoptimalizási technikáinkkal érjük el ezt, igazából elmondjuk a valóság 1/100-át és verbális meg akarnak minket lincselni...

Bocs, ha esetlegesen untattalak, elragadott a frazeológiám.

De azt még leírom, hogy az élvezetes motorozás és a megengedett sebesség jobbára betartása nem zárja ki egymást. Én nagyon szívesen megyek 90 alatt (a motoromnak úgyis az fekszik), s ez így lenne sokkal nagyobb tudással is, egyszerűen csak kellően kanyargós utakra van szükség :) A nagy sebesség csak szolidabb, de még mindig kanyargós terepen segít, egy ponton túl már száguldozhatsz, az sem szórakoztató. Nem is szoktam autópályázni, csak elaludnék rajta, de a 4-es vagy az 52-es főút is jó példa... Szerpentinezni kell, ha lehet :)

A lakott területet pedig normális ember tisztelni szokta. Nem ok nélkül van alacsonyabb megengedett sebesség, s lehet ő akármilyen penge s feldolgozhatja a többlet infókat igen jól, ha pl. a kanyar után ott téblábol egy gyalogos az út közepén (ami persze országúton is megtörténhet, de azért jóval ritkább).

2013. júl. 23. 15:07
 19/20 anonim ***** válasza:
Fülhallgató: Nagyon ritkán használom, tipikusan a kegyetlenül unalmas, egyenes, ingerszegény utakon, ahol nélküle nem bírom nyitvatartani a szemem és nagyon, nagyon szenvedek. Sajna nem ér igazán sokat, a már említett 52-es így is idegölő marad... Néha pedig feldobhatja az embert a zene, javítva akár a motorozás élményén (nálam a _felesleges_ szintű óvatosságot oldja, de a motorosok zömének ilyenje nincs), de szinte sosem használom (pedig én egész nap zenét hallgatok egyébként), mert egyrészt a teljes figyelmemre szükség lehet (bár akkor kicsit sem figyelek a zenére, de nem hallok mindent olyan jól, s bár a látás sokkal fontosabb, néha a hallás is jól jön), másrészt motorozok, élvezetből, nem csekély pénzért, azt az élményt kell átélnem, nem zenét hallgatnom :)
2013. júl. 23. 15:13
 20/20 anonim ***** válasza:

Szerintem nem gáz, bár nem mondok újat. Én inkább örülök, hogy vannak még ilyenek is. Én nem motorozom még, de kb ilyen leszek, mint te. Viszont ha találsz egy egyenes szakaszt zéró forgalommal azért nézd meg mit tud a géped :D Persze csak óvatisan.

Még azt hozzátenném, hogy a kiskölyköknek külön élmény, hogy lassan mész, mert tovább tudják nézni a motorodat :)

Széles utat!

2013. júl. 24. 04:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!