Szolnokon melyik a legjobb autóiskola? Ti hol szereztétek meg a jogsitokat? Mik a vélemények egyes iskolákról?
Sziasztok!
Amelyik nagyon király az a Szekérsuli. Azon belül is Szarvák Lajos oktató. Nála jobbat el nem lehet képzelni. És ezt tapasztalatból mondom, mert 3 oktatóm is volt.
Viszont akiket nagyon nem ajánlok az a Start Autó. Először azért mentem oda, mert az volt a legolcsóbb (ingyen Kresz, olcsó óradíj). Hát nagyon rossz döntés volt. Ott vezettem 60 órát az oktatók nagyon bunkóak és hanyagok voltak. Náluk az átlagos vezetési óraszám mielőtt átmegy egy ember az 65(!) óra. Tehát van akinek ennél még sokkal több. Próbáltam haladni, de ha csak a vezetésre gondoltam összeszorult a gyomrom. Utána átmentem az elején említett Szekérsulihoz és Szarvák Lajoshoz és pár óra vezetés után elsőre meglett a vizsgám. Rövid időn belül nagyon jól megtanított, azóta imádok vezetni. Mindenképp őket ajánlom.
Tudom, baromira nem aktuális már a kérdésed, viszont ha valaki mostanában gondolkodik azon, hogy kiknél is tanuljon vezetni, annak hasznosak lehetnek az itt leírt tapasztalatok. Ennek jegyében egyet tudok mondani csak: a Startot a lehető legnagyobb ívben kerüljétek. A sztorimat abban a pillanatban leírom, hogy megvan a jogsi (ebben a tempóban 5 éven belül talán meg is lesz), csak mivel az én esetem viszonylag egyedi, ezért nem kockáztatom meg, hogy megtaláljanak már most és még jobban hátráltassanak.
Így elöljáróban csak egy röpke kis felvilágosítás szóljon arról, hogy hogyan zajlik az oktatóválasztás. Általában az autósiskolák maguk osztanak melléd egy instruktort; itt neked kell végigtelefonálgatnod őket. Ez elsőre még szimpatikus is lehetne, mert hát az egyéni igényeidnek megfelelő időpontokban tudsz így vezetni menni. A valóság viszont az, hogy amikor felhívod ezeket az embereket, kivétel nélkül az lesz a válasza mindnek -feltéve, hogy felveszi az illető-, hogy ő még nagyon sokára tud foglalkozni veled, hívd föl a kollégákat is, mert nem fog ráérni. Oké, mindenki tisztában van azzal, hogy sokan akarnak tanulni, de kevés az oktató - viszont az, hogy a beszélgetés végére te magad érzed rosszul magadat, hogy meg merted zavarni munka közben az oktatót, az nagyon szomorú. Ja igen, vezetni majd jó, ha hetente egyszer menni tudsz, de a kéthetente egy foglalkozás a valószínűbb.
Az ingyenes KRESZ pedig ne tévesszen meg senkit, jócskán be fogják vasalni a szerencsétlen jelentkezőn. Én most 30 óránál ott tartok, hogy parkolni nem tudok, a kötelező kilométereimnek még a fele sincs meg talán (az elmúlt két hétben mentünk talán 15 kilométert - emlékeztetőül: 580 a minimum), a vizsgáról egy szó nem esett még, a jobb egyből meg az okoskodás és a, szó szerint idézem, "hát már megint elbаsztad, ez nem lehet igaz" megy. Aki viszont ennyire félti az autóját és ennyire nincs türelme, nem értem, miért nem talál nyugisabb melót magának.
Mindegy, mondom, lesz még mit mesélnem pár hónap múlva, ez csak egy ízelítő volt, egy baráti óvás, hogy válasszatok Szekérsulit, Indexet, Atit, bárkit és bármit, csak a Startot hagyjátok békén.
Szervusztok!
A startnál vagyok, de egy rakás szar az egész. A kresz sikerült. A vezetéssel van baj. Az oktatók 5 - 6 hónapra adnak első időpontot. Ha át akarsz menni máshova akkor kifizettetik a kedvezmény és a teljes ár különbozrtét. Ezen felül 10.000 Ft ügyintézési díjat is felszámolnak!
Akkor melyikis az olcsóbb?
1es vagyok
5-6 hónap? What a f*ck? :O
Én azóta az indexnél letettem egy másik kategóriára is. 1 hónapon belül le is vizsgáztam, ráadásul hamarabb is lehetett volna ha korábban kapunk vizsgaidőpontot. Igaz csak A1 volt de gördülékeny a többi is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!