Törpenyúl tulajdonosok! Ti hol szereztétek be a nyuszijaitokat? És melyik a legjobb állatkereskedés Budapesten?
Kereskedésből ne vegyél nyuszit! Egyrészt idő előtt választják el őket (mondván minél kisebb, annál cukibb, annál eladhatóbb), ezen kívül sokszor nem fajtatiszta nyuszit kapsz, ami hibás fogálláshoz vehethet (élete végéig hordhatod állatorvoshoz vágatni a fogait) és ehhez hasonló dolgok jöhetnek elő :(
Tenyésztőtől vegyél nyuszit! Én a Hunny Bunny törepenyúl tenyészetet vagy a Joly Jumpert ajánlom Budapesten!
Ha Székesfehérvárig esetleg utaznál érte, akkor itt is tudok egy tenyésztőt, akinél most áron alul eladók a nyuszijai! Ha ez utóbbi érdekel, írj privit!
Nekem törpe kosorrúm van.
Törpe rex tenyésztő nem sok van, viszont akiről tudok, ő megbízható! Infóim szerint a törpe rexeknek nem is hullik a szőrük - ami nagy előny :)
Rajtuk kívül még a holland törpék vannak, akik álló fülűek vagy az oroszlányfejűek.
Törpe rex tenyésztő:
Róluk sajnos nem tudok semmit.
Nem, a fajták között nincs eltérés viselkedésben :)
Egyedfüggő és nemfüggő. A bakok sokkal bújósabbak, mint a nőstények és a nőstények jobban védik a területüket is. Nekem nőstény nyuszim van, eléggé domináns, egy időben gondolkodtam rajta, hogy jó lenne neki egy társ, de borzasztóan védte a területét. Ha bak nyuszim lett volna, simán össze lehetett volna szoktatni egy nőstény nyuszival :)
Volt nálunk vendégségben egy bak nyuszi, annyira védte a területét, hogy megtépte, csomókban hullott szegénynek a szőre. Ha idegen nyúl szagát érezte rajtam (ilyen 1x volt), nekiment a nadrágomnak.
Viszont volt olyan, hogy mi mentünk vendégségbe ugyanehhez a bak nyuszihoz, az ugye nem a saját területe volt, tök jól elvoltak!
Más nőstény nyuszik sokszor azt sem engedik, hogy a gazdi kotorásszon a ketrecébe, amikor ő bent ül. Nálunk ilyen szerencsére nem volt, bár egyébként sok esetben segít ezen az ivartalanítás is. (Enyém is ivartalanítva van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!