Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tudom visszaszerezni a...

Hogyan tudom visszaszerezni a pénzem?

Figyelt kérdés
Vettem egy motort de az eladó nem mondta, hogy a gyertya be van ragasztva mert kiment a menet de így ebben a formában életveszélyes rám és a forgalomra nézve is!! (Elmondása szerint nem tudott róla mert szerelő csinálta.)Eszi az olajat lehet, hogy a hengerbe került menet felolvadt a hengerre és megette a gyűrűket. Ezekről a hibákról nem kaptam tájékoztatást hova forduljak a pénzért? fel tudom jelenteni? 2 hete vettem csak most vittem el a szerelőmhöz. De amikor vettem lábon hoztam 40km-t mentem vele semmi hibát nem mutatott de az olahjat nem néztem elindulás előtt mennyi van benne.

2013. júl. 22. 14:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
sztem túl késő... még ha akkor jött volna a hiba mikor megvetted... nem 2 hétre rá
2013. júl. 22. 14:07
 2/14 A kérdező kommentje:
de a gyertya már akkor is be volt ragasztva
2013. júl. 22. 14:11
 3/14 A kérdező kommentje:
Fel sem tudom jelenteni sehol?
2013. júl. 22. 14:11
 4/14 anonim ***** válasza:
89%
Legfeljebb polgári peres úton kaphatsz kártérítést, már ha tudod valahogy igazolni, hogy az eladás pillanatában már fenn állt ez az állapot, és az eladó ezzel tisztában is volt, és ezzel szándékosan megtévesztett. Ez szerintem esélytelen. És ha veszítesz még a perköltséget ( ami pár százezer forint is lehet ) is neked kell kifizetni.
2013. júl. 22. 14:27
 5/14 anonim ***** válasza:

Elég rossz esélyekkel indulsz.

De már te is látod idehaza miért vásárlás előtt csináltat az ember állapotfelmérést. Másrészt utólag okosnak lenni kár, ott a helyszínen kellett volna megnézni: például a futásteljesítmény ismeretében elég jól lehet tippelni, hogy mennyire van "elkopva" a motor, mennyire ette már meg a gyűrűket.

Tehát az olajfogyasztás a megtett km-ek következménye (legtöbb esetben), nem biztos, hogy rejtett hiba.

A konkrét gép amit vettél milyen típus, mikori évjárat és mennyi km van benne (vagy mit mondtak/mennyit írtatok be az adásvételire)?

2013. júl. 22. 14:39
 6/14 A kérdező kommentje:
kymco titro kínai 4t 50ccm 9200km
2013. júl. 22. 14:52
 7/14 A kérdező kommentje:
2006évj
2013. júl. 22. 14:53
 8/14 anonim ***** válasza:
Vétel előtt kell ezeket megnézni nem vétel után. Te mit szólnál ha eladnál egy autót és 2 hét múlva visszahoznák mert nem vették észre hogy volt rajta egy karc?!
2013. júl. 22. 15:36
 9/14 anonim ***** válasza:

Hááát... Feljöttek az elmúlt években a kínaiak, de még mindig nem a legjobbak. Meg ha hozzávesszük hogy esetleg nem volt rendesen karban tartva és a km se annyi, akkor simán lehet hogy már elkopott és ideje komolyabban dolgozni rajta.

Kérdezz meg más Kymco tulajokat, hogy mennyire szokatlan/szokásos jelenség az olajfogyasztás.

[link]

Visszatérve az eredeti problémádra: magánszemélyként ő nem tartozik feléd garanciával, esetleg utólagosan alkudhatsz ki "árkedvezményt", pl. adjon vissza valamennyit a vételárból, mert javítani kell a gépet - dehát ezt valószínűleg nem teszi meg a te kérésedre (hülye lenne csak úgy lemondani a pénzről amit odaadtál neki, nem?), szóval maradna a pereskedés rejtett hiba miatt az eladó felelősségére hivatkozva, de igazából az olajfogyasztásos részt nem lenne egyszerű bizonyítani (feljebb kifejtettem). A gyertyamenetes dolgot talán egyszerűbb lenne, de nem kötelezné őt arra senki, hogy vegye vissza a gépet és fizesse vissza a teljes összeget - a bíróság is valószínűleg úgy határozna, hogy az eladó költségén kerüljön kijavításra a hiba és ezzel a dolog letudva.

2013. júl. 22. 15:57
 10/14 anonim ***** válasza:

Fél év szavatossági kötelezettsége van az eladónak. Azaz neked kell bizonyítani, hogy a hiba fennállt vásárláskor.

Megnyerheted, de drága mulatság.

2013. júl. 22. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!