Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » BMW 328i mellé, ti vennétek...

BMW 328i mellé, ti vennétek nyúzni egy kis autót?

Figyelt kérdés

A lakóhelyemtől 350km-re fogok dolgozni, de hétvégén mindig jövök majd haza. Ez havonta kb. 3000km, félek, hogy ekkora futás hamar leamortizálná az autót.

Emellett 8 liter körül fogyaszt hosszú úton.

Arra gondoltam, vennék egy Citroen Saxoo 1.5D-t az elmegy 4 liter gázolajból.

Ez több mint 40 ezer Ft. spórolás lenne havonta. Egy év alatt behozná a kocsi árát. Ezt meg használnám hétvégén, diszkóba, meg csajozáshoz.

Ne gyertek azzal, hogy nem tudom fenntartani, nem erről van, szó de +40 ezer Forintot szerintem mindenki megérez itthon.

Mit a véleményetek?

2013. jún. 14. 21:51
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, szerintem a #8-nál lesz az igazság. Ahogy nézem a 320d-k elmennek kb. 6-ból, ami ugyan nem 4, de legalább elég egy kocsit fenntartani.
2013. jún. 15. 18:01
 12/14 anonim ***** válasza:
Elmondom mi a gáz a dízel BMW-vel: az, hogy dízel. Ha van elég pénzed arra, hogy vegyél valami TÉNYLEG kevés kilométert futottat megéri. De ha cserélni kell valamit (200ezer felett bármikor) simán lehet milliós számla. Akkor megéri ha tudsz valami max 70 ezret futottat venni, de minden más esetben jobban jársz ha megtartod.
2013. jún. 16. 12:09
 13/14 anonim ***** válasza:

Akkor én meg elmondom hogy mi a baj a benzinessel. A dieselt lehet hogy javítani kell, és az nem olcsó. De ha sokáig nem kell hozzányúlni akkor meg megfogtad az isten lábát. A baj meg a 328i-vel hogy mihelyst beindítod és elindulsz minden egyes km-után minimum másfélszer annyi vándorol ki a zsebedből mint a 320d esetében. Városban ez lehet akár kétszer annyi is. Ráadásul arra sincs garancia hogy a benzines nem lesz hengerfejes, és ez BMW esetében szintén százezreket jelent. És akkor a dupla fogyasztás mellé még hátba vágnak egy nagy összegű javítással is.

Az lenne az ideális ha diesellel járna a kedves kérdező, és annak a dieselnek nem lenne baja. Benzinesnél mivel 2800 ccm-es motorrol beszélünk ezért az anyagiagat nézve nincsen ideális alternatíva a durva fogyasztás miatt.

2013. jún. 16. 18:20
 14/14 anonim ***** válasza:

Én ugyanezen gondolkodtam. Most szépítgetek egy 328i-t, ami a terveim szerint őszre elkészül. Én arra gondoltam, hogy egy 318ti compactot veszek mellé, ami ugyan nem fogyasztásbajnok, de legalább meglenne az élmény akkor is, amikor a második autót használom. Nálam a csere ki van zárva, ez az autó valószínűleg örökké az enyém lesz.

Fogyasztás szempontból tényleg egy dízel a jó döntés. Havi 40ezer Ft spórolással nem hiszem, hogy ne termelné ki a fenntartást. Közel évi félmillió Ft sok mindenre elég.

2013. jún. 16. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!