BMW 328i mellé, ti vennétek nyúzni egy kis autót?
A lakóhelyemtől 350km-re fogok dolgozni, de hétvégén mindig jövök majd haza. Ez havonta kb. 3000km, félek, hogy ekkora futás hamar leamortizálná az autót.
Emellett 8 liter körül fogyaszt hosszú úton.
Arra gondoltam, vennék egy Citroen Saxoo 1.5D-t az elmegy 4 liter gázolajból.
Ez több mint 40 ezer Ft. spórolás lenne havonta. Egy év alatt behozná a kocsi árát. Ezt meg használnám hétvégén, diszkóba, meg csajozáshoz.
Ne gyertek azzal, hogy nem tudom fenntartani, nem erről van, szó de +40 ezer Forintot szerintem mindenki megérez itthon.
Mit a véleményetek?
Akkor én meg elmondom hogy mi a baj a benzinessel. A dieselt lehet hogy javítani kell, és az nem olcsó. De ha sokáig nem kell hozzányúlni akkor meg megfogtad az isten lábát. A baj meg a 328i-vel hogy mihelyst beindítod és elindulsz minden egyes km-után minimum másfélszer annyi vándorol ki a zsebedből mint a 320d esetében. Városban ez lehet akár kétszer annyi is. Ráadásul arra sincs garancia hogy a benzines nem lesz hengerfejes, és ez BMW esetében szintén százezreket jelent. És akkor a dupla fogyasztás mellé még hátba vágnak egy nagy összegű javítással is.
Az lenne az ideális ha diesellel járna a kedves kérdező, és annak a dieselnek nem lenne baja. Benzinesnél mivel 2800 ccm-es motorrol beszélünk ezért az anyagiagat nézve nincsen ideális alternatíva a durva fogyasztás miatt.
Én ugyanezen gondolkodtam. Most szépítgetek egy 328i-t, ami a terveim szerint őszre elkészül. Én arra gondoltam, hogy egy 318ti compactot veszek mellé, ami ugyan nem fogyasztásbajnok, de legalább meglenne az élmény akkor is, amikor a második autót használom. Nálam a csere ki van zárva, ez az autó valószínűleg örökké az enyém lesz.
Fogyasztás szempontból tényleg egy dízel a jó döntés. Havi 40ezer Ft spórolással nem hiszem, hogy ne termelné ki a fenntartást. Közel évi félmillió Ft sok mindenre elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!