BMW 328i mellé, ti vennétek nyúzni egy kis autót?
A lakóhelyemtől 350km-re fogok dolgozni, de hétvégén mindig jövök majd haza. Ez havonta kb. 3000km, félek, hogy ekkora futás hamar leamortizálná az autót.
Emellett 8 liter körül fogyaszt hosszú úton.
Arra gondoltam, vennék egy Citroen Saxoo 1.5D-t az elmegy 4 liter gázolajból.
Ez több mint 40 ezer Ft. spórolás lenne havonta. Egy év alatt behozná a kocsi árát. Ezt meg használnám hétvégén, diszkóba, meg csajozáshoz.
Ne gyertek azzal, hogy nem tudom fenntartani, nem erről van, szó de +40 ezer Forintot szerintem mindenki megérez itthon.
Mit a véleményetek?
A második autó biztosítása A00-ról indul, ezért lehet, hogy pont annyi lesz, mint a BMW-é.
Vásárlás után minimum egy vezérlést illik cserélni.
Teljesítményadót is kell utána fizetni, vannak kopó alkatrészek amiket cserélni kell azon is. Két autót kell 2 évente műszakiztatni...
Biztos, hogy olyan sokat spórolnál?
Szerintem fölösleges. Egyetértek Harkonen-nel.
A BMW motorjairól meg nemigen hallottam rosszakat NORMÁLIS használat mellett. Ha pedig javítani kell, akkor inkább egyet, mintsem használni a másikat addig, amíg össze nem jön a pénz. Szerintem megfontolatlanság lenne venni mellé egy másikat.
Nálam is most tervben van egy kis autó beszerzése. Az én kocsim a mostani használatban 10-13 liter között fogyaszt ( főként BP és agglomeráció),remélem lesz mellé valami ugribugris autó, a mostani pedig megmarad utazósnak ( ott nincs akkora különbség a fogyasztásban ).
Egy ilyen 60-90 lovas autóra a biztosítás és a teljesítményadó nem nagy tétel éves szinten.
Azért mégiscsak egy 328-as BMW-ről van szó, nem valami vacakról. 3 ezer km annak semmi.
Inkább pont egy kicsi, olcsó autót terhel meg.
Kitudja milyet sikerül szerezned, mennyit kell rá rögtön az elején költeni, hány rejtett hibája jön elő. Na meg 3 ezer km-t én tényleg inkább egy kis Saxoo-val félnék megtenni.
2 autó fenntartása pedig baromi sok, nemhogy nem spórolnál, de többe jönnél ki sokkal.
Egy 328 a világból kivisz, megbízhatóan. Egy kis Saxoo-nak meg bármikor bármi baja lehet. Ne csak a benzint számold. Hanem a kopó alkatrészeket, rejtett hibákat, folyadékokat, biztosítás, adók, minden franc!
Te pont forditva gondolkozol :)
Általában rövid távokhoz vesznek ilyen autót mint a Saxo, és hosszú távokra ilyeneket, mint a BMW-d.
Szerintem ne vegyél más autót, mert nem hozza be az árát, és a kényelem, amit nyújt a BMW a Saxohoz képest 150 kilóméteren, szerintem megéri a többletfogyasztást fizetni. És mondom hogy nem hozná be a Saxo az árát. Vagy ha mégis megterhelő a benzinköltség, cseréld le az autót egy 320-ra: ugyanaz a kényelem, erő is van benne bőven, de a fogyasztása majdnem annyi mint a Saxóé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!