98-as benzin teljesítmény csökkenést is okozhat robogónál?
Üdv!
Gondoltam kipróbálom miben más az a benzin, és azt tankoltam. De a 85 km/h-ról 70 km/h-ra csökkent a végsebessége az 50ccm-es Zip-nek.
Létezik hogy a karburálás 95ös benzinre van belőve?
Illetve tegnap az is kiderült hogy nem működik jól az automata szívató, így kikötöttem. Az is okozhatja a problémát?
Esetleg állítsak a karburátor levegőcsavarján? Egy kis plusz levegőtől jobban égne a 98-as benzin?
Válaszokat előre is köszönöm!
Tuning robogóknál van, hogy csak 98-ast lehet tenni.
De alapból nem szabad bele csak 95-öst rakni. Hallottam már olyanról is, hogy tankolt a csávó a robogóba 98-as benzint, hogy jobban menjen, errefel ahogy kijött a kúttól, pár km múlva megragadt a henger...
Teljesen más a két benzin kompressziótűrése, ezért eltérő azoknak a motoroknak a sűrítési aránya is, amihez gyárilag ajánlják őket.
Autónál, ahol magas a sűrítési arány és gyárilag minimum 98 az előírás, ott a 95-öst beletankolva kopogós égés fog kialakulni, amit vagy tud kompenzálni a motorvezérlő vagy nem. Ha nem akkor hosszú távon felléphet más probléma is a teljesítmény csökkenésen kívül.
Gondolom fordítva is ugyanez a helyzet,ha nincs meg a megfelelő kompresszió a 98-as tökéletes égéséhez, akkor csökken a teljesítmény.
Plusz levegőt felesleges hozzáadni, ugyanis a sztöchiometrikus keverési arány mindkettőnél ugyanannyi 1:15 . A több levegő hozzáadásával csak szegényebb keveréket fogsz kapni és még ennyire sem fog menni.
Ha a 95-össel jobban ment, akkor használd 95-tel.
Nem kellene lecserélni, de mostmár édesmindegy..
Az oktánszámnak a Te esetedben nincs jelentősége... aminek lenne, arról nem tudunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!