157 cm magas lány vagyok. Milyen nagymotor (endúró vagy túramotor főleg) létezik, amit ilyen alacsony delikvensek is biztonságosan használhatnak?
125-ösön szereztél nagymotor jogsit? Lehet kisebb kategóriással is?
Az jó, mert én meg vékony srác vagyok (177 cm, 62 kg), szóval nem kell félnem, hogy vizsgán nem tudom majd tologatni a gépet, ha majd egyszer rászánom magam A-s jogsi megszerzésére:)
Igen, csak 125ösből volt olyan méretű az oktatónak, amiről leért a lábam, egyébként nem volt gond belőle. A B125 bevezetéséig minden, ami az 50 köbcentin túlmotatott, csak A-s vagy A korátozott jogsdival volt vezethető, szóval az is nagymotor, ha azt vesszük.
A méreteiddel szerintem nem lesznek problémák, nem annyira nehéz megtartani a motort, ha leér a lábad rendesen, akkor egyáltalán nem gond, szóval csak bátran! :)
Ez érdekes, tudtommal csak nagymotorral lehet nagymotorra jogsit szerezni... Ezért lett nekem Akorl, mert nem találtam könnyű és alacsony nagymotort.
Nos, az én tapasztalataim igen csekélyek, úgy értem, csak a saját motoromat vezettem eddig. Nekem roppant kényelmes, városban ritkán használom, inkább túrázom vele, de nyilván városban se lesz kényelmetlen s az enyém kicsi (250 köbcenti, 28 lóerő), városban teljesen okés. Mentem már vele 16,5 órán át igen kevés és rövid megállással, rendben volt, bár mivel trepnije nincs, csak sima lábtartója, a lábat nem árt néha megmozgatni. De ez személyfüggő, van, aki egy egyhengeres vagy V2-es motoron (amik, ugye, vibrálnak :)) rosszul érezné magát, az pedig, hogy fáj-e a jobb csukló sokszáz km és/vagy tizensok óra után, az a vezetési stílustól is erősen függ. Mondom, nekem kényelmes (a páromnak nem, de az én motorom pont az én méretem, ez mázli volt), s feltett szándékom félig-meddig bejárni vele Európát. Aztán veszek egy erősebb motort, mert 28 ló, valljuk be, akkor is kevés tud lenni, ha nincsenek olyan nagy igényeink. Én a helyedben nem 250-eset vennék, de persze lehetsz elképesztően türelmes ember, akit nem zavar, ha nem tud előzni km-eken át, mert nem egyenes az út, illetve másodikban se nagyon gyorsul egy erős emelkedőn... Az is számít, hogy hol motorozik az ember (a Bakony és az Alpok igencsak különbözik :D)...
Azt hiszem, megint elragadott a frazeológiám... Rég írtam már motorozásról, sőt, túl régen is tettem. Nem jó ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!