Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 157 cm magas lány vagyok....

157 cm magas lány vagyok. Milyen nagymotor (endúró vagy túramotor főleg) létezik, amit ilyen alacsony delikvensek is biztonságosan használhatnak?

Figyelt kérdés
24 éves, 157 cm magas lány vagyok, nemrég szereztem "A"-s jogosítványt. Szeretnék saját motort vásárolni, ám alacsony termetem miatt nem vehetem meg bármelyiket - csak olyan jó, ahonnan leér a lábam rendesen, és le tudok támaszkodni. Endúrók és túramotorok érdekelnének inkább 250-400 köbcenti tájékán. Tudtok számomra megfelelő, az átlagosnál esetleg kicsivel kissebb mérető, vagy kifejezetten női motort ajánlani?

2013. jún. 10. 13:33
 1/9 anonim ***** válasza:
drz400sm,
2013. jún. 10. 13:39
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem csak a cruiserek telitalpasok... Min tanultál? Én pont emiatt vettem cruisert és azzal szereztem a jogsit, nem lett volna biztonságérzetem, ha nem ér le a lábam (163 centis vagyok). Most már más, lábujjhegyesen egy csomó motor jó (némelyiket ültetni kell hozzá, de megoldható, némelyik pedig alapból rendben van), bár a saját motor inkább legyen telitalpas, mivel az lábujjhegyessé válik bizonyos domborzati viszonyok és rajta ülve "tologatás" közben, ami nálam elő tud fordulni...
2013. jún. 10. 13:41
 3/9 anonim ***** válasza:
Az enyém tökéletes lenne neked! Átszabattam az ülését igy kb 5 cm-el alacsonyabb,ha kell küldök képet! Kawasaki ER-5 2002-es!
2013. jún. 10. 13:43
 4/9 A kérdező kommentje:
Egy 125ös Honda CBR-en tanultam, ami ilyen tini méret volt kb., arról leért a lábam rendesen. A cruiserek is nagyon tetszenek. Azok is kényelmesek városi közlekedésre? Terepre nem mennék motorozni, hosszabb utakra sem nagyon. Neked mi a tapasztalatod a sajátoddal? :)
2013. jún. 10. 13:46
 5/9 anonim ***** válasza:

125-ösön szereztél nagymotor jogsit? Lehet kisebb kategóriással is?

Az jó, mert én meg vékony srác vagyok (177 cm, 62 kg), szóval nem kell félnem, hogy vizsgán nem tudom majd tologatni a gépet, ha majd egyszer rászánom magam A-s jogsi megszerzésére:)

2013. jún. 10. 14:32
 6/9 A kérdező kommentje:

Igen, csak 125ösből volt olyan méretű az oktatónak, amiről leért a lábam, egyébként nem volt gond belőle. A B125 bevezetéséig minden, ami az 50 köbcentin túlmotatott, csak A-s vagy A korátozott jogsdival volt vezethető, szóval az is nagymotor, ha azt vesszük.

A méreteiddel szerintem nem lesznek problémák, nem annyira nehéz megtartani a motort, ha leér a lábad rendesen, akkor egyáltalán nem gond, szóval csak bátran! :)

2013. jún. 10. 14:50
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
farkamba ülj,ott leér a lábad
2013. jún. 10. 18:29
 8/9 anonim ***** válasza:

Ez érdekes, tudtommal csak nagymotorral lehet nagymotorra jogsit szerezni... Ezért lett nekem Akorl, mert nem találtam könnyű és alacsony nagymotort.

Nos, az én tapasztalataim igen csekélyek, úgy értem, csak a saját motoromat vezettem eddig. Nekem roppant kényelmes, városban ritkán használom, inkább túrázom vele, de nyilván városban se lesz kényelmetlen s az enyém kicsi (250 köbcenti, 28 lóerő), városban teljesen okés. Mentem már vele 16,5 órán át igen kevés és rövid megállással, rendben volt, bár mivel trepnije nincs, csak sima lábtartója, a lábat nem árt néha megmozgatni. De ez személyfüggő, van, aki egy egyhengeres vagy V2-es motoron (amik, ugye, vibrálnak :)) rosszul érezné magát, az pedig, hogy fáj-e a jobb csukló sokszáz km és/vagy tizensok óra után, az a vezetési stílustól is erősen függ. Mondom, nekem kényelmes (a páromnak nem, de az én motorom pont az én méretem, ez mázli volt), s feltett szándékom félig-meddig bejárni vele Európát. Aztán veszek egy erősebb motort, mert 28 ló, valljuk be, akkor is kevés tud lenni, ha nincsenek olyan nagy igényeink. Én a helyedben nem 250-eset vennék, de persze lehetsz elképesztően türelmes ember, akit nem zavar, ha nem tud előzni km-eken át, mert nem egyenes az út, illetve másodikban se nagyon gyorsul egy erős emelkedőn... Az is számít, hogy hol motorozik az ember (a Bakony és az Alpok igencsak különbözik :D)...

Azt hiszem, megint elragadott a frazeológiám... Rég írtam már motorozásról, sőt, túl régen is tettem. Nem jó ez.

2013. jún. 10. 19:03
 9/9 anonim ***** válasza:
(Ha nem derült volna ki, a második voltam. S az előző.)
2013. jún. 10. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!