Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Robogóm mitől ad magasabb...

Robogóm mitől ad magasabb fordulatszámon fülsüketítő sikító hangot?

Figyelt kérdés
Tegnap mentem vele még semmi baja nem volt. Ma reggel elindultam vele melóba, és már az első kilóméteren sikító hangot adott ki. Az erejéből is vesztett valamennyit, fullgázon is alig megy 40-el. Alapjáraton semmi, de amint meghúzom neki, rögtön elkezdi. A hang nem ékszíj lehet mert alacsony fordulaton, és gyorsabb tempónál nem hallatszik a hang, illetve az biztos hogy sokkal halkabb lenne. Gyorsabb tempónál nem, lassabb tempónál illetve fékezésnél/motorfékezésnél szintén fülszüketítő motorhang. És nem a kipufogó felőli oldalról jön, hanem a másik oldalról. Este töltöttem utána olajat ahogy szoktam (nem hagytam kifogyni). Lehetséges, hogy belefolyt valahova ahova nem kellene? Kérdeztem egy nagyjából hozzáértő embert, azt mondta sosem hallott még ilyet... Valaki valami ötlet? Nagyon fontos lenne, mert ezzel járok melóba és nem merek már vele elindulni haza, nehogy valami nagyobb baja legyen.

2013. jún. 5. 08:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Vigyed már el egy szerelőhöz könyörgöm. Szerinted az normális hogy sivit benne valami és akkor szerinted megjavul amikor kicsit abbahadja?
2013. jún. 5. 16:24
 12/21 A kérdező kommentje:
Nemfogok 10 ezreket fizetni egy szaros csapágycseréért. Ha abbahagyta akkor biztos nem lehet nagy gáz.
2013. jún. 5. 16:29
 13/21 anonim ***** válasza:
Majd ha beáll a csapágy(ha az) és eltaknyolsz vele,utánna gyere vissza.
2013. jún. 5. 16:36
 14/21 A kérdező kommentje:

Készítettem videókat róla. Ezek alapján 100% hogy megtudjátok mondani mi a baja...

Csak annyit hogy súlyos vagy nem, elmehetek-e holnap vele melóba vagy nem?

[link] - elsőn az hallatszik, hogy ha kézzel hajtom meg a kereket, akkor is furcsa [link] - második, tolás közben

[link] - harmadik pedig menet közben, 0:20-nál a csikorgás a fék, az összes többi viszont a kerékből jön, lehet hallanni lassabb tempónál, motorfékezésnél. hasonlít a fékcsikorgáshoz, de mégsem ugyanolyan.

2013. jún. 5. 18:42
 15/21 anonim ***** válasza:
Többször leírtuk , hogy meg kell nézni a szíjat benne. Teljes mértékben leírtad a csúszó szíj jelenségét!!! Tökéletesen onnan kell jönnie ahol mondod, és tökéletesen úgy rángat és csökken a végsebesség. HA LUSTA VAGY MEGNÉZNI akkor mit vársz? Hátha valaki azt írja, hogy jaaa az tökéletes úgy? Menj vele, majd elszakad, és tolhatod a szerelőhöz, mert garantálom, hogy te nem tudod kicserélni...
2013. jún. 5. 18:43
 16/21 A kérdező kommentje:

Nem vagyok lusta csak nem értek hozzá, kis különbség...

Szétszedtem az egészet, leszedtem róla az összes burkolatot de fingom nincs hozzá...

Ez a szíj probléma akkor is hallatszik ha tolom a motort???

2013. jún. 5. 18:48
 17/21 anonim ***** válasza:

Akkor elmondom mi lehet.

1. kerékcsapágy

2. fék

3. váltóban a fogaskerekek

4. variátor

Hogy ezek közül melyik azt nem lehet igy megmondani,de ha 3 vagy 4 akkor komoly károkat tud csinálni.

2013. jún. 5. 19:06
 18/21 A kérdező kommentje:
Amúgy volt szerelőnél, 40 ezerből csinálták meg, és a felsoroltak közül egyik sem volt, hanem a hajtásáttétel fogaskerék kopott el, mert nem volt a dekniben olaj a hajtásnál és kikopott az öntvény, a dekni és a fogaskerekek.
2013. jún. 20. 09:36
 19/21 anonim ***** válasza:
Ha elvitted volna amikör elősször hallottad,lehet csak olaj kellett volna bele...
2013. jún. 20. 09:40
 20/21 A kérdező kommentje:
Rögtön vittem ahogy meghallottam... Direkt toltam a szerelőig. Az előző f*szfej tulaj használta olaj nélkül már jó pár ezer kilométeren keresztül.
2013. jún. 20. 11:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!