Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Robogóm mitől ad magasabb...

Robogóm mitől ad magasabb fordulatszámon fülsüketítő sikító hangot?

Figyelt kérdés
Tegnap mentem vele még semmi baja nem volt. Ma reggel elindultam vele melóba, és már az első kilóméteren sikító hangot adott ki. Az erejéből is vesztett valamennyit, fullgázon is alig megy 40-el. Alapjáraton semmi, de amint meghúzom neki, rögtön elkezdi. A hang nem ékszíj lehet mert alacsony fordulaton, és gyorsabb tempónál nem hallatszik a hang, illetve az biztos hogy sokkal halkabb lenne. Gyorsabb tempónál nem, lassabb tempónál illetve fékezésnél/motorfékezésnél szintén fülszüketítő motorhang. És nem a kipufogó felőli oldalról jön, hanem a másik oldalról. Este töltöttem utána olajat ahogy szoktam (nem hagytam kifogyni). Lehetséges, hogy belefolyt valahova ahova nem kellene? Kérdeztem egy nagyjából hozzáértő embert, azt mondta sosem hallott még ilyet... Valaki valami ötlet? Nagyon fontos lenne, mert ezzel járok melóba és nem merek már vele elindulni haza, nehogy valami nagyobb baja legyen.

2013. jún. 5. 08:16
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Még annyi hogy mielőtt ezt elkezdte, rángatott egyet és utána kezdte el ezt a furcsa hangot...
2013. jún. 5. 08:23
 2/21 anonim ***** válasza:
Ennek már valószinű igy is elég nagy baja lehet. Én valami beállt csapágyra gondolok.
2013. jún. 5. 08:48
 3/21 anonim ***** válasza:
Szíjad csúszik. ÉS elgondolásod ellenére az pont magas fordulaton csúszik, nem alacsony fordulaton. HA van még hézagoló alátét avariátornál, vedd ki, ha nincs akkor szíjcsere.
2013. jún. 5. 08:49
 4/21 A kérdező kommentje:
Tuti hogy nem ékszíj, akkor nem rángatott volna. Másik az, hogy ennek kb 10x nagyobb a hangja mint az ékszíjnak.
2013. jún. 5. 09:04
 5/21 anonim ***** válasza:
Nekem ékszíj elszakadás előtt pont , hogy rángatott!!!!
2013. jún. 5. 09:44
 6/21 A kérdező kommentje:

de megy minden elektronika motorrol.

masik az hogy tegnap tultoltottem az olajtartalyt, arra ranyomtam meg az olajdugot es lehet hogy a tul nagy nyomas miatt kinyomott valamit?

2013. jún. 5. 10:09
 7/21 anonim ***** válasza:
Mi köze az elektronikához a variátor szijnak? Ha nem vagy képben kedves kérdező akkor ne okoskodj.
2013. jún. 5. 10:20
 8/21 A kérdező kommentje:
kedves valaszolo emlitettem hogy nem ertek hozza. nem okoskodom csak probalom megfejteni a problemat. ekszijra gondoltam, nem variator szijra. variatornak mi a funkcioja? okoz teljesitmenyromlast is ha azzal van gubanc?
2013. jún. 5. 10:24
 9/21 anonim ***** válasza:
Robogóban nincs ékszij,hanem variátor szij. Ha nyúlik akkor csúszik és elősször rángatni kezd,majd végül teljesen el fog csúszni és nem fog menni a motor. Vagy el is szakadhat.
2013. jún. 5. 10:29
 10/21 A kérdező kommentje:
Halljatok szivat a motorom? Hazatoltam/toltuk a robogót, mert nem mertem vele hazadöcögni (aki ismeri Veszprémet, tudja milyen emelkedők vannak)... na mindegy nagy nehezen hazakerült (azt megjegyzem tolás közben sokszor ugyanaz a sikító hang jött ki a kerék felől... hazaértem, beindítom mondom megnézem mi baja... húzom neki, nem sikít. mentem vele 5km -t tesztként, húztam neki csutkán mindenhogy, szépen megy, semmi sikító hang. csak ha nagyon közel teszem a fülem a kerkékhez, akkor picit hallani. viszont gyorsításkor kicsit metróhoz hasonlító hang jön ki a robogóból, bár ez a mai hiba fellépése előtt is előjött párszor, aztán abbahagyta pár nap múlva... én vagyok ennyire balfék, vagy szopat a robogóm? elmerjek vele indulni holnap melózni? mert most szépen húz, jól megy, végsebessége is változatlan... egyszóval én már semmit nem értek... megjegyzem senki nem nyúlt hozzá... csak hazatoltuk... most örüljek vagy aggódjak hogy mi van vele? ezt döntsétek el ti a leírtak alapján légyszi
2013. jún. 5. 16:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!