Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen jogsival vezethetek...

Milyen jogsival vezethetek 750 köbcentis 74 kw teljesítményű motort?

Figyelt kérdés
jelenleg sima B kategóriás jogsim van immár 6 éve,24 éves vagyok..milyen jogsit kellene szereznem hogy ezt a motort vezethessem?

2013. jún. 4. 12:05
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom... ahogy nem 350 lóerős BMW-n tanulunk autót vezetni, úgy nem is 100 lovason motort. SZERINTEM. De valószínűleg én beszélek hülyeségeket...
2013. jún. 4. 20:59
 22/24 anonim ***** válasza:
TANULNI igy is ugy is nagy motoron fog, ugyanis az a korlatlan jogsi letetele csak a2 feletti teljesitmennyel lehetseges. Akar milyen hihetetlenul hangzik, a nagy motor is tud 50el haladni.
2013. jún. 4. 21:36
 23/24 anonim ***** válasza:

a korlátlant kell és ne foglalkozz ezekkel hogy donor leszel meg ilyenek csak annyi hogy ha megveszed gyakorolsz rajta és kész

"Én tavaly csináltam, összesen olyan 120-150e attól függően mennyit tökölsz és megbuksz-e bármin."

jó drágán csináltad!!!!nekem 95-ezer volt az a korlátlan úgy hogy nem buktam meg

2013. jún. 14. 09:26
 24/24 anonim ***** válasza:

Kedves vitába bocsátkozó felebarátaim! A motort és az autót ne hasonlítsuk össze, utóbbi jóval több vezetési hibát enged meg, mint egy moci.

A másik, hogy aki erős motort vesz, az nem azért veszi az esetek 95%-ban, hogy lassan (szabályosan) közlekedjen vele. Van olyan haverom, aki 125-ös MZ-ről ült át R6-ra 21 évesen. Ő az MZ-vel sokat motorozott, átélt mindenféle szituációt, de néha így is csinál hajmeresztő mutatványokat. De közel sem olyanokat, mint egy másik fiatalember, akinek pár hete sikerült úgy kikanyarodni Cseszneken a büfétől, hogy csak a szembejövő autós reflexei mentették meg a kocsi alá befekvéstől. Odahúzott neki, a motor megindult, hirtelen csak azt vette észre hogy a menetirány szerinti bal szélén van az útnak, az autós pedig áthúzta a járművét a túloldalra hogy ne legyen kocc. Mondanom sem kell, a srác legurult a síkra, aztán telefonált, hogy hazamegy, mert sürgős dolga akadt. Gondolom halálra rémült és mehetett alsógatyát cserélni.

Meghalni kerti traktorral és lovasszekérrel is meg lehet, de nagymotorral tapasztalat nélkül sokkal nagyobb eséllyel. Aki valós, motorozással töltött éveken alapuló tapasztalat nélkül úgy áll hozzá, hogy "ez egy szar, semmi, nincs is száz ló, csak 98", annak én borítékolnám, hogyha nem is töri össze magát, de mindenképpen veszélyt jelent saját magára és a többi közlekedőre. Nincsenek meg a berögzült mozdulatok, automatikus válaszok különböző ingerekre, nem jön zsigerből hogy mit-miért-hogyan és mi lesz a következmény.

Emlékszik még valaki a pécsi balesetre? Amikor fékezésre felegyenesedett a kolléga motorja és szemből pont eltalálta a vétlen kollégát? Nekem a mai napig az a véleményem, hogy nem ismerte eléggé a motorját és a fizikát ami úton tartja...

2013. jún. 14. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!